Ny app lover penger for forsinket fly


Ny app fra AirHelp lover penger for forsinket fly (Illustrasjonsfoto)
Selv med tydelige EU-regler (gjelder også EØS) om erstatning til passasjerer som rammes av forsinkelser, innstilte flyvninger og overbookede fly, er det ikke mange som får sin rettmessige erstatning. En ny gratis app skal gjøre det enklere for deg å rette et krav mot flyselskapet.


De fleste som har vært på reise vet sikkert hvordan det føles når flyet er svært forsinket, innstilt eller overbooket. Man føler en frustrasjon over å ikke få det produktet man har betalt for.
annonse


- Dessverre vet svært få passasjerer at de mest sannsynlig har krav på erstatning fra flyselskapet, sier Thomas Loow, administrerende direktør i AirHelp Nordic.

Online-tjenesten AirHelp har siden August 2013 håndtert passasjerenes interesse ved å fremme krav på deres vegne mot flyselskapene. Flyselskapene har nemlig plikt til å betale om de ikke kan levere det produktet passasjerene har kjøpt.

Nå har AirHelp utviklet en app hvor berørte flypassasjerer kan skrive inn all nødvendig informasjon når de fortsatt er på flyplassen, herfra tar AirHelp hånd om hele prosessen.

Det vil si alt papirarbeid og eventuell rettssak frem til rettslig erstatning.

– Mange passasjerer opplever vanskeligheter når de skal starte den erstatningsrettslige prosessen alene og den kan være både kranglete og uoversiktlig. Dessverre opplever vi også at passasjerer ikke får rett informasjon fra flyselskapene, sier Thomas Loow.

Hvis et fly er mer enn tre timer forsinket, innstilt eller overbooket, har passasjeren rett til erstatning på mellom 2.080 til 5.000 NOK avhengig av avstand og forsinkelse. EU-forordning nr. 261/2004 angir disse rettighetene og omfatter flyvninger innen EU, fra et EU-land eller som lander i et EU-land med et europeisk flyselskap. Loven gjelder også for Island, Norge og Sveits.

Appen er tilgjengelig for android og iphone.


IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER. FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - UFORPLIKTENDE OG HELT GRATIS


Din epostadresse:


annonse


www.osloairports.com | 2007 - 2019 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nyhetsbrev   nettsidekart