Nå har du krav på erstatning også ved streik


Streik gir deg rett til erstatning fra flyselskapet
Den Europeiske domstolen i Luxemburg har nå avgjort at passasjerer rammet av forsinkelser eller kanselleringer grunnet streik kan ha krav på erstatning fra flyselskapet. Norske flyselskap står dermed overfor en bølge av krav og søksmål.Hittil har luftfartsstreiker av alle slag blitt regnet som ”ekstraordinære omstendigheter”, og dermed har flyselskapene sluppet å betale erstatning
annonsetil sine passasjerer for forsinkelser eller kanselleringer. Den nye dommen, som ble gyldig tirsdag 17. april, utgjør en viktig endring i hvordan flypassasjerrettighetene skal tolkes, forteller landssjef for AirHelp i Norge, Andreas Hermansson.

– I dag har EU-domstolen fastslått at en streik ikke utgjør ekstraordinære omstendigheter. Det betyr at flyselskapene kan være erstatningspliktige med opp til 600 euro per person dersom de blir rammet av flyforsinkelser på grunn av streik gjennomført av flyselskapets egne ansatte. Med dette vedtaket styrkes de europeiske passasjerettighetene betydelig, og det er vi selvsagt veldig fornøyde med, sier Hermansson.

Dommen gjelder også for EØS og Norge, og dermed alle land som omfattes av flypassasjerrettighetene EC261. Dette betyr konsekvenser for flyselskapene også her til lands, sier Hermansson.

Vi kjenner ikke rettighetene våre og taper tusenlapper

Den Europeiske domstolen i Luxemburg har nå avgjort at passasjerer rammet av forsinkelser eller kanselleringer grunnet streik kan ha krav på erstatning fra flyselskapet. Norske flyselskap står dermed overfor en bølge av krav og søksmål.

– Flyselskapene kommer til å måtte håndtere mange krav om kompensasjon, da denne avgjørelsen også gjelder for tidligere streiker. Vi i AirHelp kommer som en av flere aktører til å gjenåpne flere tusen lukkede saker på vegne av flypassasjerer, og vi anbefaler alle som har blitt rammet av streik om å søke kompensasjonen de har krav på fra flyselskapene, sier Hermansson.

Vant frem i retten
Den endelige dommen er et resultat av et passasjersøksmål mot flyselskapet TUIfly, som i september 2016 fikk utfordringer med forsinkelser og kanselleringer grunnet massive sykemeldinger fra ansatte i Tyskland. Domstolen i Luxemburg bestemte at den ulovlige streiken eller aksjonen var innenfor selskapets kontroll og dermed ikke en ekstraordinær hendelse. Derfor ansees forsinkelsene og kanselleringene som fulgte av denne aksjonen som erstatningspliktige, ifølge dommen.

facebook
annonse


www.osloairports.com | 2007 - 2019 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nyhetsbrev   nettsidekart