Norwegian best i Norden


Norwegian er best i Norden i ny måling 
AirHelp har siden 2015 rangert flyplasser og flyselskaper over hele verden.

Nå slippes den sjette rangeringen i rekken, som er utarbeidet etter en evaluering av flyplasser og flyselskap mellom 22. desember 2017 og 20. mars 2018. 


Rangeringen gjøres etter en omfattende, databasert evaluering og har forskjellige kriterier: Flyselskapene bedømmes etter
annonseservice, punktlighet og klagebehandling, mens flyplassene blir bedømt på service, punktlighet og kundetilfredshet.

Qatar best i lufta
I AirHelp Score 2018 tar Qatar Airways førsteplassen, etterfulgt av Lufthansa (Tyskland) og Etihad Airways (UAE). Bedre punktlighet og kravbehandling fra passasjerer betyr at Qatar Airways dytter Singapore Airlines ned fra 1. til 4. plass av de totalt 72 flyselskapene som er med i 2018. De fem flyselskapene rangert dårligst i verden er Air Mauritius, Easyjet, Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines og WOW Air.

Norwegian leverer
Norwegian overbeviser med en 12. plass, og er dermed Nordens beste flyselskap i rangeringen. SAS finner vi på en 36. plass av 72 selskap. SAS scorer dårligere på punktlighet og service enn Norwegian, men er langt bedre på håndtering av krav fra passasjerer.

AirHelp Score viser at flyselskaper som fokuserer mye på sine passasjerer, kommer best ut i kåringen, forteller AirHelp sin landssjef i Norge, Andreas Hermansson.

Qatar Airways er kjent for å sette kundene først, og er ingen tilfeldig vinner. De har vært inne blant topp tre siden 2015, så det er bare å se og lære for nordiske flyselskaper, sier Hermansson.

– Årets AirHelp Score viser at når konkurransen blir tøffere mellom flyselskapene, vil de som setter passasjerene først vinne. Flyselskapene har lenge fokusert på å kutte kostnader og oversett behovene til kundene sine, noe som straffer seg. Samtidig er det fint å se at flere flyselskaper har skiftet holdning i forhold til å kompensere sine passasjerer når noe går galt, sier Hermansson.

Stavanger Sola best i Norden
Man kan kalle Qatar en luftfartsnasjon etter årets kåring, for også i flyplasskåringen stikker Gulfstaten av med seieren. Passasjerene opplever Hamad International Airport i Doha som best, mens Athen International Airport og Tokyo Haneda International Airport følger på de neste plassene. Nederst på listen finner vi noe overraskende London Stansted Airport og Kuwait International Airport.

Vi er klar for sommer, er du?

Samtidig kan Stavanger Sola flyplass skryte av å være Nord-Europas best rangerte flyplass, med en hederlig 18. plass av de 142 flyplassene som er med på verdensbasis. Dermed slår de både Trondheim Værnes (34. plass), København Kastrup (59. plass), Bergen Flesland (76. plass) og Oslo Gardermoen (78. plass). Stockholm Arlanda kommer på en skuffende 124. plass på AirHelps ranking, og er svakest av hovedstadsflyplassene i Norden.

– Det er bare å gratulere Sola lufthavn med et fantastisk resultat på 8,08 poeng av totalt 10 mulige. Sola slår store og kjente internasjonale flyplasser, noe som viser at man ikke må være størst for å være best, avslutter Andreas Hermansson i AirHelp.

facebook
annonse


www.osloairports.com | 2007 - 2019 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nyhetsbrev   nettsidekart