-->

28. september 2010

Norwegian er ikke fornøyde med Rygge

Flyselskapet Norwegian er ikke fornøyde med dialogen med flyplassledelsen. Selskapet har i flere måneder vært i forhandlinger med lufthavnen, og de krever å få de samme driftsvilkårene på Rygge som Ryanair har.

– Vi er i en forhandling med flyplassen på Rygge, men vi har ikke vært fornøyde med dialogen den siste tiden. Det kan jeg bekrefte, sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam.

I mars etablerte Ryanair seg med base på Rygge. Etter det har Norwegian bedt om like gode betingelser som det irske selskapet. Forhandlingene om dette er ennå ikke avsluttet.
Norwegian har hele tiden sagt at de ønsker å øke trafikken på Rygge, og lufthavnen sier på sin side at de vil ha Norwegian der. Men, før sommerprogrammet for neste år endelig legges, er Daniel Skjeldam avventende til hvordan det går med forhandlingene.


– Vi har fått god etterspørsel på mange ruter, men vi avventer dialogen med Rygge Lufthavn om de ønsker å ha oss som aktører der.

Mandag ble det klart at Norwegian legger ned rutene fra Moss lufthavn Rygge til nord-Norge. Direkterutene mellom østfoldflyplassen og Bodø og Tromsø har hatt stadig færre passasjerer, og nå er bunnen nådd.
Han forteller at Norwegian i lengre tid har forsøkt å finne en modell på Rygge som har passert markedet godt - uten å lykkes.

– Vi vil beholde Norwegian på Rygge
Administrerende direktør ved Rygge sivile lufthavn Pål Tandberg mener dialogen med flyselskapet er god.

– Vi har en grei dialog og har en ambisjon om å bli enige i løpet av oktober. Vi er veldig klar på at vi ønsker Norwegian og tilbyr dem konkurransedyktige vilkår på lik linje som andre aktører på flyplassen, sier Tandberg

– Vi er ikke enige i det. Vi er ikke fornøyde med at vi har et annet kostnadsnivå enn vår konkurrent på flyplassen, sier Skjeldam i Norwegian.

Er Norwegian på vei bort fra Rygge?

– Nei, vi er i forhandlinger med flyplassen, men jeg ønsker ikke å spekulere i hva konsekvensen blir hvis vi ikke kommer i mål. Vi tror vi klarer å bli enige, sier han.

– Ryanair har en interessant passasjerstrøm

Pål Tanberg både tror og håper Norwegian forblir på Moss Lufthavn Rygge.
– Skulle de velge å ikke bli her, så er det ikke pågrunn av at vi ikke tilrettelegger for dem, da går det på at de ikke får til lønnsomhet på rutene sine, sier Tandberg.

Dersom Norwegian forsvinne og Ryanair forblir eneste selskap på flyplassen, synes Tanberg det er synd, men han mener at Ryanair i seg selv har en veldig interessant passasjerstrøm

– Det går mye motstrøms med mange utlendinger som flyr. Det er stor grad forretningsreisende som bruker Ryanair nå, men vi ønsker at Norwegian skal fortsette og at det skal være et innenlandstilbud fra Rygge.

Foto: nrk.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart