-->

28. februar 2014

Ryanair vil tilby USA-billetter til 80 kroner


Til USA for 80 kroner én vei ?
Det har vært mye blest rundt Norwegians langdistansesatsing. Nå blir Bjørn Kjos' selskap utfordret av Ryanairsjef Michael O'Leary.
For 10 euro, rundt 80 kroner, vil Ryanair fly deg til USA, og de vil fly fra 14 europeiske (stor)byer til 12-14 destinasjoner i USA.

- Alle setene vil selvfølgelig ikke koste 10 euro, det blir også et stort antall business- og førsteklasseseter, sa O'Leary til de oppmøtte på en hotellkonferanse i Meath, Irland på tirsdag,
annonse


det skriver E24.no på sine sider.

Billetten tilbake vil koste fra 7,30 euro, ifølge Ryanair-sjefen. O'Leary understreket at kundene vil måtte betale ekstra for bagasje, mat og andre tillegg.

Ønsker velkommen
Informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen sier at de vil konkurrere med Ryanair også på langdistansemarkedet dersom det blir aktuelt.

- Først må Ryanair ha langdistansefly. Det har de ikke. Men vi mener veldig sterkt at det har vært altfor lite konkurranse på det transatlantiske markedet, og vi er prinsipielt for konkurranse fordi det kommer forbrukerne til gode, sier han.

Sandaker-Nielsen er stolt over Norwegians langdistansesatsing.

- Det er mulig O'Leary har sett hva vi gjør, og ser at det er stort potensiale i dette markedet. I altfor lang tid har de tradisjonelle nettverksselskapene dominert langdistanserutene. Vi har allerede bidratt til at det er billigere å fly mellom Europa og USA både for europeere og amerikanere, sier informasjonssjefen.

- Vi har våre priser, Ryanair har sine.

Han vil likevel ikke si om det blir aktuelt for Norwegian å tilby priser tilsvarende det O'Leary nå har gått ut med.

- Vi opererer med våre priser, så må Ryanair ha sine. Det blir et hypotetisk spørsmål, det handler om pris og kvalitet. Men vi konkurrerer mot Ryanair mange steder i dag, og vil konkurrere også på langrutene hvis det blir aktuelt, sier Sandaker-Nielsen.

Ryanair vil nå kjøpe langdistansefly. Det kan ta opptil fem år før flyselskapet begynner med langdistanseflygninger. O'Leary har nemlig tidligere sagt at de trenger mellom 30 og 50 fly for å starte slike ruter.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER. FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - UFORPLIKTENDE OG HELT GRATIS


Din epostadresse:www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart