-->

29. oktober 2007

Gardermoen rydder i bagasjen

Oslo Lufthavn Gardermoens nyeste våpen i kampen mot bagasjerotet er en rød stripe i gulvet, ja du leste riktig.

Du har kanskje sett lignende gule striper noen centimeter fra plattformkanten på t-banen eller toget? Den stripen antyder at du for egen sikkerhets skyld ikke bør tråkke over den og komme for nære plattformkanten.

Nå innføres en lignende strek, i rødt, på Gardermoen, med teksten Vennligst vent bak den røde streken, både på norsk og på engelsk. Nordmenn har jo som kjent en egen trang til å klumpe seg sammen, enten det er i enden av en trapp, utenfor en heis eller som her, rundt bagasjebåndet. Der står vi som sild i tønne mens vi venter på kofferten, med det resultatet at ingen får tak i sin koffert, som god nordmann flytter man seg naturligvis ikke for andre, men holder på plassen sin. På grunn av overnevnte møljedannelse er det heller ingen som kan se kofferten sin, noe som igjen medfører at den forsvinner ut på en ny runde på båndet, og skaper kaos for bagasjen som kommer fra neste fly. Det er grenser for hvor mange kofferter det er plass til på et bånd.

Med det nye tiltaket håper man på Gardermoen at det skal bli lettere å få øye på, og ikke minst få tak i sin bagasje, ved at folk holdes på en halvmeters avstand til båndet. Da får alle reisende bedre oversikt over det som beveger seg rundt på båndet, man kan gå fram til sin koffert når den kommer, og så trekke seg tilbake og slippe andre til. Hvis folk respekterer det nye budskapet, mener man på hovedflyplassen at bagasjeutleveringen skal gå raskere, noe alle er tjent med.


Illustrasjonsfotowww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart