-->

17. oktober 2007

Også tog til Torp

Etter det Airportblogredaksjonen kjenner til, skal politikere i Vestfold, nå ha fått gjennomslag hos myndigheter, Nsb og andre parter, om at Nsb skal ha stopp på en midlertidig Torp stasjon, på Vestfoldbanen. Ved den nye stasjonen skal både tog i sørlig- og nordlig retning stoppe, og det blir etablert perrong og leskur. Politikerne har i lang tid kjempet for at det skal stoppe tog på Torp slik at det blir mulig også å reise med toget til og fra Sandefjord Lufthavn Torp. Det har vært en frykt bland de folkevalgte og andre, for at Torp skal miste reisende fordi det bare har vært mulig å reise kollektivt med buss til flyplassen. Etter det vi kjenner til vil det settes opp shuttelbusser mellom togstasjonen og flyplassen, på lik linje som det tilbudet Nsb gir ved Rygge, det blir ingen prisøkning da man kjøper en tog+bussbillett. Tilbudet om tog til Torp starter etter planen, opp på nyåret.


SISTE: 6. november 2007

Vi har nå fått flere opplysninger i saken omkring togtrafikk til Sandefjord Lufthavn Torp.

I morgen onsdag samles partene som har jobbet med å få til en togstasjon tilknyttet Torp, nettopp på lufthavnen, for å undertegne en samarbeidsavtaleavtale om togstans på nye Sandefjord Lufthavn Torp, som også er navnet på den "nye" togstasjonen. Partene bak samarbeidet er fra Vestfold fylkeskommune, Nsb, jernbaneverket og Statens Vegvesen.
Det er den gamle og nedlagte stasjonen Råstad som nå gjenoppstår som togstasjon for Torp, stasjonen ligger i nær tilknytning til flyplassen, og det vil gå shuttlebusser mellom stasjonen og lufthavnen, på samme måte som på Rygge. Bussene vil harmonere med togenes ankokomst til stasjonen, innenfor flyplassens åpningstider. Togstasjonen er med i den nye ruteplanen til Nsb som trer i kraft 6. januar, men stasjonen vil ikke bli åpnet før 21. januar. Reisetiden er satt til en time og 45 minutter fra Oslo Sentralstasjon, og billettprisen en vei vil ligge på +/- 110 kroner. I den prisen er shutltebuss mellom tog og flyplass inkludert.
I tillegg til overnevnte parter, er Ryanair, lufthavnens største aktør, invitert til undertegnelsen av arbeidsavtalen onsdag. Ryanair er svært glad for at det nå blir togstans på Torp, toppsjefen Michael O'Leary sa under sitt Norgesbesøk for et par uker siden, at Torp ville få problemer med mer vekst da infrastrukturen har vært for dårlig. Nå blir det både mulighet for vei- buss- og togtransport til Sandefjord Lufthavn Torp.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart