-->

25. oktober 2007

Ryanair - 10 år i Norge

3. november er det 10 år siden Ryanair kom til Norge og begynte sine flyvninger fra Sandefjord Lufthavn Torp. I dag var sjefen sjøl, Michael O'Leary på besøk. Han benyttet sjansen til å kalle Forbrukerombudsmann Thon for en idiot, la ut etthundre tusen billetter til 40 kroner per stykk, og lanserte tre mulig nye ruter fra Torp.

Lederen av det irske lavprisselskapet var torsdag på visitt i Oslo i forbindelse med flyselskapets 10-årsjubileum i Norge. Ryanairsjefen benyttet blant annet anledningen til å skjelle ut Forbrukerombudsmann Bjørn Olav Thon, fordi Ryanair mener Forbrukerrådet er ute etter "å ta Ryanair", og verne SAS (se egen sak av 5. oktober).

Her kan du se et videoklipp av Ryanairsjef O'Learys uttalelser

Forbrukerrådets leder tar uttalelsene fra Ryanairsjefen med stor ro, han ser på kjeftingen som en anerkjennelse på den jobben de gjør for norske forbrukere overfor Ranair,og han mener Ryanair forstår alvoret når de tar saker til rettsaparatet. Ranair derimot mener de skal vinne i retten, over det de mener er Forbrukerrådets forsøk på å stoppe Ryanair i Norge og verne SAS

Billige billetter

Under sitt besøk i Oslo i dag, lanserte også O'Leary flypriser helt ned i 40,- kroner for alle rutene ut fra Torp, for reiser i november, desember og januar, alle skatter inkludert. Ryansjefen skrøt også av at norske reisende har spart 3 milliarder kroner i reiseutgifter etter at Ranair kom inn i det norske markedet og presset prisene nedover. Folk vil heller reise med oss enn mend SAS sier han, fordi det bare er vi som kan garantere de laveste prisene.

Tre nye ruter og base-status på Torp

Ryanairsjefen kunne også fortelle at det vil komme tre nye ruter fra Torp, ut i Europa, men kunne ikke si eksakt når og hvor. Tolig kommer de nye rutene til våren, og trolig blir det rundt middelhavet. Ryanair skal også satse på storbyer og helårsdestinasjoner slik at rutene har et godt belegg året rundt. selskapet er i forhandlinger med fire flyplasser om etablering av base for sine fly, blant annet i Vlencia og Alicante, det kan derfor hende at rutene vil gå mellom Torp og noen av disse byene.

O'Leary fortalte også i dag at de er i forhandlinger med Torp om å etablere en base der, og at denne kan være på plass om et par år. Da "overnatter" noen av flyene på Torp og starter opp om morgenen, noe som gir en svært effektiv drift. Å etablere seg på noen andre norske lufthavner nå er ikke aktuelt for Ryanair, det er alt for dyrt mener de, med de avgiftene som staten tar inn. De holder seg derfor på Torp, som er privateid, og som kan tilby lavere avgifter til lavprisselskapet. De vil heller ikke ta opp konkurransen om innenlandstrafikken i Norge, på grunn av de samme høye avgiftene, noe Ranairsjefen mener gjør at det ikke er mulig for dem å konkurrere med andre selskaper her til lands.

Sjefen for Ryanair brukte mye tid under visitten i dag til generell hudfletting av myndigheter som han mener hindrer konkurranse,med generelle høye avgifter innenfor norsk luftfart, og for å verne SAS

FOTO: T. Mellies

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart