-->

21. november 2008

Norwegian kutter Oslo-Svalbard

Flyselskapet Norwegian kommer ikke til å sette opp fly til Longyearbyen neste sesong. – Det gikk tregt med salget av billetter, og det var tungt for oss å få ruten til Svalbard til gå rundt, sier salgssjef i Norwegian, Lars Sande. Denne uka ble det klart at Norwegian ikke kommer til å fly til Longyearbyen sommersesongen 2009.

Samarbeid
– Det er ikke lett når vi ikke får til et samarbeid med reiselivsoperatørene. Vi ønsket å få solgt billetter som en del av en pakke, sier Sande.
– Det er alltid ønskelig med to selskap for konkurransens skyld, men samarbeidet med Norwegian har ikke vært så godt, sier Trygve Steen, administrerende direktør i Spitsbergen Travel. Han avviser at selskapet ikke har ønsket å samarbeide med Norwegian, men sier at Norwegians ruter med nattfly var vanskelig å passe inn i turopplegg.
– Så langt har vi ingen problemer med å få tak i flybilletter, men jeg tror det er drop in–markedet som kommer til å bli rammet hardest når Norwegian slutter å fly, mener Steen.

Prisnivået opp
– Forsvinner konkurransen går prisnivået opp. Jeg er sikker på at dette kommer til å gå utover besøkstallene våre, sier Unni Myklevoll, leder i Svalbard Reiseliv. Hun mener at både turister, fastboende og besøkende rammes av at prisene går opp, og at det blir færre billetter å oppdrive. Myklevoll mener Norwegians ubesluttsomhet rammer spesielt hardt fordi Svalbard er et reisemål de færreste velger på sparket.
– Det blir vanskelig å forholde seg til døgnflueselskap som Norwegian, mener Myklevoll.

Frykter fulle fly
Leder i Svalbard Næringsforening, Karin Mella, er skuffet over nyheten.
– Nå håper jeg SAS legger om og tenker service overfor oss som bor på Svalbard, sier Mella. Hun er livredd for at dette fører til lignende tilstander som i september, da det var fulle fly fra Longyearbyen ti dager på rad. (svalbardposten.no)
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart