-->

7. juni 2009

Amerikansk bonusfest for norske flykunder

I mai startet US Airways direkteflyvninger mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Philadelphia. US Airways er tilknyttet Star Alliance-nettverket, som også SAS er en del av.
Nå bekrefter det amerikanske flyselskapet Continental Airlines at de trekker seg ut fra SkyTeam-alliansen i oktober og blir en del av Star Alliance, de også. Dermed får SAS en ny samarbeidspartner.


Dette er en svært god nyhet for norske USA-passasjerer: Nå er de sikret Eurobonus-poeng på direkteruter mellom Norge og USA - etter å ha måttet klare seg uten i flere år.

75 år i luften
- Vi vil passe på at overgangen fra SkyTeam til Star Alliance foregår på en kundevennlig måte, sier Jim Summerford, Vice President for Continental i Europa, Midtøsten og India til DN.no.
Sammen med et knippe Continentalrepresentanter kom han til Norge og Grand Hotel torsdag for å feire fem års direkterute mellom Oslo og New York. Samtidig feirer verdens femte største flyselskap i år sitt 75-årsjubileum - midt i en dyster nedgangskonjunktur.

- Vi var godt forberedt på krisen og begynte å kutte kapasiteten, spesielt i USA, så fort vi så at det ville bli tøft ifjor. Men nedturen har blitt mer alvorlig enn vi forutså - og det er vanskelig å spå når det vil snu. Continental er ikke immune mot finanskrisen, men vi står godt rustet. Bedre rustet enn mange andre flyselskaper, sier Dave Hilfman, Senior Vice President - Worldwide Sales.

Spår tøft år
- Første kvartal ble vanskelig for oss. Og 2009 vil bli et utfordrende år. Men vi er nødt til å investere i fremtiden også. Continental legger vekt på å "please" kundene, som blir stadig mer krevende - ikke minst i business-segmentet. Og det skal de være. Business-kundene er veldig viktige for oss. Inntektene våre kommer omtrent 50-50 fra fritids- og businessegmentet, sier Hilfman.

Continentals Boeing 757-maskiner, som blant annet brukes på de daglige rutene mellom Oslo og New York, er et av deres store fortrinn.
Mens SAS ikke har sett mulighetene til å fly fra Norge til USA de siste årene, har US Airways fått en pangstart til Philadelphia. Continental flyr i dag daglig over Atlanterhavet - med godt belegg.

- Vi har en kostnadseffektiv flåte, og da blir det lønnsomt. Med større fly hadde vi hatt en overkapasitet. Da hadde det ikke gått. Samtidig er vi velsignet med stadig mer businesstrafikk mellom Norge og USA, siden vi flyr direkte, forteller Dave Hilfman.

Investerer i luksus
Business-kundene til Continental har mer godt i vente:
I løpet av høsten installeres high-tech luksusseter på alle flyselskapets langdistanseflyvninger. Neste år vil også norske USA-passasjerer nyte godt av de fancy setene.

Foto: Continental Airlines

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart