-->

3. juli 2009

SAS kutter i Molde

SAS kutter to av fem daglige rundturer Oslo-Molde-Oslo som følge av at Norwegian 20. august starter flyginger på Årø.
Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS opplyser at kuttene trer i kraft fra 31. august.


Dermed vil det etter at Norwegian kommer, forbli fem daglige avganger mellom Oslo og Molde - men med to aktører. Norwegian kommer som kjent med to daglige rundturer, fordelt på en om morgenen og en på ettermiddagen. Det blir en opphopning av avganger på de mest trafikksterke tidene på døgnet. Noe som fører til at det ikke blir fly mellom Oslo og Molde midt på dagen og seint på kvelden.

"Middagsflyet" med avgang fra Oslo kl. 1255 og retur fra Molde kl. 1415, forsvinner. Det blir ingen Oslofly på Årø mellom kl. 1000 og kl. 1640. Siste fly fra Oslo til Molde blir SAS sin avgang kl. 1935, mens Norwegianavgangen kl. 1850 blir den siste fra Molde til Oslo.

Overkapasitet
- På grunn av stor overkapasitet på Molde lufthavn fra høstsesongen, er vi nødt til å redusere trafikken til og fra rosenes by, sier Thomas Midteide i SAS.
Han viser til at setekapasiteten øker med rundt 50 prosent, eller 600 seter hver dag tur og retur.

- Det blir spennende med konkurranse, og vi skal gjøre det vi kan for å kjempe om hver eneste kunde. Dessverre er det ikke passasjerer nok til å fylle 600 ekstra daglige flyseter til i et såpass lite marked. Vi har allerede i dag romslig kapasitet i forhold til etterspørselen i Molde, vårt tilbud må tilpasses det passasjerantallet som er realistisk, sier Thomas Midteide.

Han viser til at kuttene blir slik SAS varslet det lokale næringslivet om tidligere i sommer.

Dårligere
- Mange vil nok oppleve den nye situasjonen på Årø som et dårligere flytilbud enn de hadde før, og spesielt midt på dagen. Men både av konkurranserettslige og økonomiske årsaker, er det umulig for oss å fly halvtomme fly til og fra Årø. Hvis markedet skulle øke kraftig vil vi sjølsagt gjøre en ny vurdering, sier Thomas Midteide.

Han framholder at SAS, som det største flyselskapet i Norge, ikke har lov til å fly med underskudd til og fra Molde. Derfor er selskapet lovpålagt å justere kapasiteten fortløpende, slik at ruta hele tida går med et økonomisk overskudd.
SAS vil på hverdager ha avganger fra Molde til Oslo kl. 0650, kl. 1000 og kl. 1705.

Fra Oslo vil SAS ha avganger kl. 0840, kl. 1545 og kl. 1935. Det betyr at avgangene fra Oslo kl. 1255 og kl. 2245 forsvinner. Det samme gjør avgangene fra Molde kl. 1415 og kl. 2055.

Fra før er det kjent at Norwegian vil ha avganger fra Oslo til Molde kl.
0700 og kl. 1740. Norwegians avganger fra Molde til Oslo blir kl. 0810 og kl. 1850. (rbnett.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart