-->

18. august 2009

Fortsatt håp for ruta mellom Oslo og Ørland

En delegasjon fra Ørland var mandag i Oslo for å diskutere framtiden for flyruta mellom Oslo og Ørland, med folk fra regjeringa. -Vi har håp om at ruta vil bestå, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt. Om lag 100 000 kroner har flyruta mellom Ørland og Gardermoen gått med underskudd det siste året.
Årsaken er at interne regler i Forsvaret gjør at deres ansatte ikke får dekket reiser med Air Norway. Derfor har rundt 1300 reisende falt bort. Forsvarets ansatte har utgjort omkring en tredel av passasjerene. Svingninger i valutakursen har i tillegg ført til økte kostnader. Mens danskekrona for noen år siden tilsvarte 108 norske, betaler en nå 119 kroner. Ruta opereres for Air Norway, av danske North Flying. Imidlertid har ruta fått et stadig større tilsig av nye kunder.

-Jeg har fått mange tilbakemeldinger med ønske om at flyruta skal bestå, sier Grøntvedt. Han mener det er tverrpolitisk enighet i Ørland om at tilbudet bør opprettholdes.

Kortbanenettet
I flere år har det vært arbeidet for at flyruta skal tas inn på på det regionale kortbanenettet. Neste gang nettet skal opp til politisk vurdering er i 2012. Grøntvedt sier at de arbeider for å finne en løsning fram til da. Fagernes Lufthavn ligger 2,5 timers kjøring fra Oslo. Reisetida landverts er like lang som reisetida mellom Ørland og Værnes. Likevel får de 12,4 millioner året i statlig støtte. Avinors statistikk viser at over dobbelt så mange passasjerer reiste mellom Oslo Gardermoen og Ørland i 2008, som Oslo - Fagernes. Den forrige regjeringa gikk ifølge Grøntvedt inn for å kutte i støtten til kortbanenettet. Den sittende regjeringa har økt støtten med 90 millioner kroner.

Tre millioner til Oslo - Ørlandruta vil ifølge ørlandsordføreren gjøre ruta til den billigste i landet. Han mener støtten ikke vil virke konkurransevridende. Strekninga ikke er betjent av andre selskap. Flyruta er også viktig for utviklingen av reiselivsnæringa i Fosen.

-Flyruta blir viktig for Ørland hovedflystasjon når den blir landets hovedbase, sier Grøntvedt til avisa Fosna-Folket.

Dropper ekstraavgang
I et forsøk på å sikre videre drift av ruten mellom Ørland og Gardermoen vedtok styret i Air Norway denne uken å legge ned en av sleskapets ekstraavganger. Det er mandagsavgangen fra Oslo til Ørland, med avgang fra Oslo kl. 09:10 og retur 16:20 som forsvinner fra rutekartet fra og med 7. september.

Oppdatert 22.08.09 kl. 19:35

Her kan du lese mer om Air Norwayannonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart