-->

13. august 2009

SAS vil fly Oslo - New York

SAS Norge har lagt planer om å starte interkontinentale direkteruter fra Oslo lufthavn. I dag flyr SAS til Asia og Nord-Amerika med utgangspunkt i København og Stockholm.

Problemet til SAS, som tidligere hadde direkteruter fra Norge til f. eks USA, er at maskinene de brukte var for store. Dermed tapte de penger så fort de var i luften.

Dette utnyttet Continental og satt inn mindre maskiner mellom Oslo og New York for vel fem år siden. Nå flyr de daglig, og i sommer har også US Airways etablert seg med rute til Philadelphia.

SAS har slitt med å omstille seg til en interkontinental flyflåte med mindre maskiner, men nå varsler SAS Norge-sjef Ola H. Strand at dette vil endre seg.

Når dagens finansielle krise i verden og ikke minst SAS er over, vil flyselskapet skifte ut deler av sin flypark og igjen starte flygninger mellom Norge og fjernere reisemål, melder NRK.

- Vi vil fly til New York, Bangkok, Boston. Det er mange muligheter. Vi har det klart for oss hvor vi vil fly og vi har allerede gjort disse beregningene, sier sjefen for SAS Norge, Ola H. Strand til NRK. (reiselivsavisen.no)

Foto: SAS

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart