-->

17. november 2009

Avinor reddes av taxfreehandel

Avinor har opplevd nedgang i antall passasjerer på hele seks prosent, men reddes av den økende taxfree-handelen, skriver Dagens Næringsliv etter at Avinor mandag la frem sine tredjekvartals tall.
Taper 70 mill.
Ved Oslo Lufthavn Gardermoen som er den største flyplassen i Avinors portefølje har nedgangen vært størst. Her har nedgangen vært på nesten ti prosent som har ført til en inntektssvikt på nesten 70 millioner kroner.

Shopper som aldri før
Selskapet redder seg i midlertidig litt inn på kommersiell drift og tyngre fly. Avinor tar nemlig betalt for størrelsen på flyene og siden selskapene flyr med større fly, genereres noen inntekter gjennom dette. I tillegg handler folk på taxfree som aldri før.

«Cash Flow»
Så langt i år har Oslo Lufthavn fått inn 1,5 milliarder kroner i taxfree-salg og andre inntekter. Dette er mer enn 400 millioner mer enn hva Norges hovedflyplass får på passasjeravgifter.

Selskapet endte med et resultat før skatt på 396,3 millioner kroner (382,4), et driftsresultat på 484,7 millioner (465,9) og driftsinntekter på 1979,6 millioner (2000,1) (e24.no)

Foto: Gaute Bruvik/Avinor

Annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart