-->

28. mars 2010

Det tar av på Rygge

Mens påskestillheten og feriedager senker seg over landet, er det andre som må la skismøring, appelsiner og krimbøker ligge. Fra i dag palmesøndag og en uke framover er det klart for etablering av Ryanairs første Norgesbase på Moss lufthavn Rygge, med tirsdag som den store dagen.
Tirsdag 30. er dagen som skal markeres for oppstart av det irske lavprisselskapets første base i Norge, på Rygge. Allerede i dag åpner to nye ruter, helt nye er de riktignok ikke, Dublin og Düsseldorf-Weeze har vært faste ruter på Torp, fra nå av har de adresse på Rygge. Düsseldorf får fire ukentlige rundturer, mens det blir fem ukentlige turer til Dublin.

Tirsdag feirer Ryanair og Rygge baseåpningen med servering av kaffe og kaker, underholdning og gavedryss til de reisende, i tillegg skal man se første basefly til Riga (?) vel avgårde.
Denne dagen er det hele syv nye ruter som tar av fra Østfolds egen flyplass. Byene det opprettes nye forbindelser med er: Berlin, Eindhoven, Malaga, Paris, Riga, Venezia og Wrocklav.

Onsdagen følger tett etter med fem nye destinasjoner til henholdsvis Gdansk, Krakow, Memmingen, Zadar og Århus.

Faro er den nye destinasjonen som starter Skjærtorsdag, mens franske La Rochelle og Palma de Mallorca utenfor Spania kommer på rutekartet fra Langfredag.

I tillegg til dette, flyttes Bremen- og Milanorutene til Torp, samt at enda nye ruter kommer til i mai og juni. Samlet vil Ryanair ettehvert tilby 26 direkteruter i fra Rygge.

Vi kan også nevne at Stockholmsflyet nå vil gå annenhver dag tidlig og sent, samt at London får fast morgenavgang ti på syv, dette vil være det første direkteflyet dit i fra Norge hver morgen uken igjennom. Kveldsflyet til britenes hovedstad letter kl 22.00.

Norwegian kutter
noen av sine internasjonale flyvninger fra Moss, men styrker samtidig innenlanstilbudet, b.la. med lørdagsflyvninger, samt at Tromsø får egne direkteflighter uten å måtte gå via Bodø som i dag. Norwegian plukker fram gamle og nye sommreruter i år også, og setter disse på Europakartet.

Rutetider for Ryanairs nye satsinger på Rygge

Foto: s-a.no

Oppdatert 30.03.10 kl. 16:22

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart