-->

8. mars 2010

Torpekspressen vurderer å fjerne avganger

Busselskapet som er tilknyttet de polske avgangene fra Sandefjord Lufthavn Torp, vurderer å legge ned avgangene når flyene fra Polene ankommer. Årsaken er at politiet ikke har klart å stoppe konkurransen fra de polske piratsjåførene.
I en periode i januar og februar var pirattrafikken redusert, men nå er de hvite minibussene tilbake på flyplassen.Plaget i flere år

Det er Unibuss som driver Torpekspressen, og kjører ruten mellom flyplassen i Sandefjord og hovedstaden.

I flere år har de vært plaget av konkurranse fra polske minibussjåfører som kjører passasjerer uten løyve. Til tross for en politiaksjon er pirattrafikken tilbake.

- Politiet kommer ikke
- I løpet av de siste 14 dagene har vi ringt fem-seks ganger og fortalt om bilene, men politiet har ikke møtt opp, sier markedssjef i Unibuss, Espen Hveem.

- Det stemmer at vi har fått en del henvendelser. Vi har ikke valgt å respondere på alle, men vi har hatt kontroller på Torp etter aksjonen vi hadde for en måned siden, sier Lars Reiersen, ordensleder i Sandefjordspolitiet.

Men Espen Hveem er ikke fornøyd.

- Det er alt fra en til fem minibusser på hver avgang. Det er en nedgang, men fortsatt stor aktivitet, forteller han.

Henla saken
Tidligere har NRK fått bekreftet fra flere passasjerer at de betaler minibussjåførene for å komme seg til Oslo, men det har politiet ikke klart å bevise.
Ett år etter at Unibuss første gang anmeldte virksomheten har statsadvokaten nå stadfestet henleggelsen av saken.

- Jeg forstår at de som er næringsdrivende er utålmodig, men vi blir nødt til å gjøre det vi kan med de ressursene vi har tilgjengelig. Vi skal følge opp, men det kan ta lenger tid enn det næringslivet ønsker.

- Går ut over ryktet
- Busselskapet gir et veldig godt kollektivtilbud til de som kommer fra Polen og skal til Oslo, sier lufthavnsjef ved Torp, Alf Reidar Fjeld.
Fjeld forteller at han ikke forstår hvordan denne saken kan henlegges på grunn av bevisets stilling.

- Det er nokså åpenbart for de fleste at det foregår piratvirksomhet fra Torp.

Lufthavnsjefen sier piratbussvirksomheten går ut over ryktet til flyplassen.

- Det er mange som benytter seg av pirattaxiene, så noen synes det er bra. Men vi som lufthavn ønsker ikke at det skal foregå den type aktivitet hos oss. (nrk.no)

Foto: Unibuss

annonse

Oppdatert 17.03.10

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart