-->

7. april 2010

SAS vil gjeninnføre bonus

Konkurransetilsynet godkjenner
bonusprogrammer for flyselskapenes bedriftskunder innenlands. Nå vil SAS gjenoppta kampen for innenriks bonuspoeng for privatpersoner.
SAS-direktør Stein Bemer mener de politiske argumentene som førte til at SAS måtte fjerne bonusprogrammet på innenriksreiser i 2002, ikke lenger holder vann, skriver Dagens Næringsliv.

Grunnen til at programmet den gang ble avviklet, var at staten ønsket å gi nykommeren Norwegian en fair sjanse til å etablere seg i det norske markedet.

Tirsdag kom imidlertid Konkurransetilsynet med beslutningen om at bonusprogrammene SAS Credits og Norwegian Reward, som er rettet inn mot bedriftsmarkedet, ikke er konkurransevridende og derfor kan godkjennes.

- Norske kunder diskrimineres
Bemer sier til DN at det norske innenriksmarkedet er helt annerledes i dag enn da tilsynet satte foten ned for bonusprogrammet i 2002.

– Vi er det eneste landet som har hatt en slik forskrift, og SAS har som grunnholdning at norske kunder diskrimineres sammenlignet med internasjonale kunder, sier Bemer til avisen.

Norwegians markedsdirektør Åsta Braathen sier at de er for at forbudet opprettholdes.

– Gjeninnføres dette, betyr det dyrere billetter for kundene. Å drifte et bonusprogram koster penger, og et sted må pengene tas inn, sier Braathen.


Foto: Eurobonus

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage