-->

22. september 2010

Norwegian skal etablere inntil 15 interkontinentale ruter


På et lukket møte på rutekonferansen i Vancouver kunne Norwegian mandag avsløre sine planer om å etablere inntil 15 interkontinentale ruter fra Skandinavia. Nå er Sør-Amerika og Afrika med i selskapets planer.
Toppfolk fra den globale flyindustrien er i disse dager samlet på den 16. internasjonale rutekonferansen, World Route Development Forum, som denne gang finner sted i Vancouver, Canada.

Mandag hadde Norwegian invitert utvalgte gjester for å presentere sine planer for interkontinentale flyvninger, melder det danske nettstedet check-in.dk

På møtet gjentok Thomas Ramdahl, selskapets nettverksdirektør at selskapet har til hensikt å etablere interkontinentale ruter til Bangkok og New York i løpet av 2011. I tillegg opplyste han at selskapet mener det er et potensiale for inntil 15 interkontinentale ruter ut fra Skandinavia.

Hvis disse planene blir en realitet, vil selskapet trolig benytte innleid materiell, da Norwegians favorittfly på langdistanserutene - Boeing 787 Dreamliner - ikke forventes å å bli satt i kommersiell drift før i begynnelsen av 2011. Selskapet har ingen kjente ordre inne på denne flytypen og vil dermed komme langt bak i køen av selskap som ønsker å ta denne flytypen i bruk.

Norwegian fortalte videre at de vil ha to klasser på langdisdanseflyene, og dermed sikter de seg både inn på forretnings- og fritidsmarkedet.

I tillegg til mulige ruter til Bangkok og New York City, har lavprisselskapet også slått en sirkel rundt flere andre byer på verdenskartet. Destinasjoner i Sør-Amerika og Afrika "er interessante" opplyste Ramdahl på det samme møtet.

30 år tilbake i tid var det mulig å fly med SAS til Mellom- og Sør-Amerika og Afrika. På rutekartet hadde de destinasjoner som Barbados, Buenos Aires, Montevideo, Rio de Janeiro, Port of Spain og Sao Paulo. SAS sine ruter til det afrikanske kontinentet hadde endestasjon i Dar Es Salaam, Johannesburg, Lagos og Nairobi.

Foto: Norwegian

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart