-->

21. oktober 2010

Prisfall på interkontinentale flyreiser

Prisene på flybilletter til interkontinentale destinasjoner har nå nådd sitt laveste nivået på de siste seks måneder. Det er en kombinasjon av lavsesong og økt markedskapasitet som får prisene til å falle.


Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks, som hver fjerde uke sammenligner flyprisene fra norske lufthavner til 10 utvalgte europeiske storbyer, samt til 10 interkontinentale destinasjoner.

En tur retur reise til en av de 10 interkontinentale destinasjonene som opptrer i Norsk Flyprisindeks koster ved avreise i uke 46 i gjennomsnitt Kr. 5.382,- når reisen tar utgangspunkt i en avgang fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Det er det laveste nivået siden slutten av mai måned. Den gang måtte man i snitt betale Kr. 5.577,- for en tur retur billett.

Prisene er på vei ned igjen godt hjulpet av lavsesong samt en kapasitetsøkning fra flyselskapene. Disse to faktorer innvirker gunstig på flyprisene, i hvert fall sett med forbrukernes øyne.


Bangkok har ikke vært så billig på over et år
Billettprisene til den thailandske hovedstaden Bangkok er eksempelvis de laveste i prisindeksens 18 måneder lange historie. En tur retur billett med Finnair via Helsingfors til Bangkok koster i øyeblikket Kr. 4.726,-, hvilket er 22 % lavere enn på samme tidspunkt i fjor. Også reiser til Beijing og Sydney ligger relativt lavt i øyeblikket.

- Vi opplever at prisene på de interkontinentale flybillettene har nådd toppen for denne gang. Selskapene er i ferd med å oppjustere kapasiteten, og spesielt til USA kan man de kommende måneder finne meget gode tilbud. At SAS har gjenåpnet sin direkterute fra Oslo til New York er en sterk bidragsyter i så måte, men konkurransen østover kommer også flypassasjerene til gode, sier Svein Erik Søgård, daglig leder i Travelmarket.no, som utgir Norsk Flyprisindeks.

Konkurransen holder prisene nede til Europa
Den harde konkurransen til europeiske reisemål gjør at prisene til de fleste attraktive destinasjoner holdes nede og er synkende. Akkurat nå er det Norwegian og nederlandske KLM som er prisledende. Norwegian er for så vidt billige året rundt, mens KLM nettopp har avviklet en større kampanje hvor overskuddskapasitet ble lagt ut i markedet med betydelige rabatter.

Derfor er KLM billigst til Amsterdam, Berlin, Praha og Roma fra spesielt de regionale lufthavnene i løpet av de kommende måneder.

- Med billettpriser ned til 1.200 kroner fra Bergen og Stavanger til eksempelvis Paris og Roma viser KLM at selskapet også vil være med i kampen om de norske lavpriskunder, avslutter Svein Erik Søgård.

Last ned Norsk Flyprisindeks nr 16 (ekstern lenke)

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart