-->

20. oktober 2010

Ryanair innrømmer bløff

Hans oppsiktsvekkende utspill om én pilot, ståplasser og ekstra avgift for overvektige, er bare tull. Det innrømmer Ryanair-sjefen Michael O'Leary overfor VG.
Han medgir glatt at mange av hans elleville utspill er for å skaffe PR omkring selskapet som kritiseres fra mange hold, men som har en jevn vekst i både økonomisk resultat og antall reisende.

I går var O'Leary (bildet) i Oslo for å feire ett års drift på Rygge og for å kunngjøre enda tre nye ruter fra østfoldflyplassen til Beziers, Ibiza og Palermo.

Sikkerhet
- Ja, det går på sikkerhet, flyene er sertifisert for to piloter, og myndighetene ville aldri


godkjenne ståplasser. Men det handler om å skape debatt. Når jeg foreslår ett toalett for 189 passasjerer for å spare plass om bord, mener jeg seriøst at dette kan diskuteres. Men det er langt frem.

- Vi kommer derimot aldri til å fly med én pilot, sier O'Leary som vakte oppsikt da han for en tid siden sa at «de jævla computerne kan fly flyene».

Nå utdyper han for VG:
- Pilotene tar av og lander, underveis går det på autopilot. Vi kunne bruke en av dem til å hjelpe til i kabinen med å selge te og kaffe underveis, flirer han.

Én do til 189
Derimot mener han seriøst at 189 mennesker i en Boeing 737-800 kan dele på én do når flyturen varer under to timer. Og for å få folk til å bruke den ene doen mindre, kan han ta betalt for det.

PR-klovnen O'Leary hoppet og danset, gjorde imaginære golfslag med hendene, himlet med øyene og holdt en hyperaktiv oppvisning under presseseansen i Oslo i går. Mens pressen formulerte sine spørsmål hoppet O'Leary som en sprellemann rundt på gulvet og veivet med armene.
En smart idiot ?

Fotograf: ukjent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart