-->

14. oktober 2010

SAS lanserer internett ombord

SAS lanserer sin bredbåndstjeneste i mars 2011. Det er flytypen Boeing 737 som først får systemet installert og wi-fi vil i første omgang tilbys på de norske innenriksrutene. Deretter står rutene fra Oslo og Stockholm til London, Frankfurt og Paris for tur.
Tjenesten vil være gratis for reisende i business og Economy Extra, mens Economy-reisende må betale for nettilgang. Prisen er ennå ikke fastsatt, men skal ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen være "overkommelig".

- Vi er veldig glade for å kunne tilby våre passasjerer i Economy Extra og Business gratis internett om bord, allerede fra mars neste år. Vi ser alltid etter områder som kan bidra til bedre reiseopplevelser for våre passasjerer.


Dette bredbåndsystemet om bord gjør det mulig å tilrettelegge for en rekke attraktive Wi-Fi tjenester – fra filmer og annen underholdning for de fritidsreisende, til nyttig kommunikasjonsverktøy for våre forretningsreisende, sier Robin Kamark, kommersiell sjef i SAS.

SAS vil i første omgang installere internett på ni Boeing 737-maskiner. Tilbudet vil senere bli utvidet til andre kort og mellomdistanseruter, samt de interkontinentale rutene.

Venter på godkjennelse
Norwegian venter førtsatt på godkjenning fra europeiske myndigheter for å lansere bredbånd om bord sine fly.

- Vi har fra vår side vært klare et helt år nå og håper det snart er i orden med de byråkratiske formaliteter. Vi har et godt håp om at dette skal ordne seg i høst, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Prisen blir lav, trolig gratis i en testfase. Planen er at det ikke skal koste mer å surfe i luften enn på bakken, opplyser Skånvik.

Les også at SAS reåpner sin New York-rute fra Oslo

Foto: SASgroup

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart