-->

14. juli 2011

Innenrikstrafikk i fritt fall

Innenrikstrafikken stuper på Rygge
Innenrikstrafikken på Rygge stupte med over 50 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor, og Norwegian teller igjen på knappene.
Første halvår sett under ett viser et fall på 45 prosent for innenrikstrafikken på Moss lufthavn Rygge. 82.000 passasjerer tok et innenriksfly til og fra flyplassen. I juni var passasjertallet 15.000 mot 30.000 i samme måned i fjor.

Med unntak at City Airlines Stavangerrute som dukket opp i vår, er det bare Norwegian som trafikkerer Norge fra Rygge. Bortfall av Norwegians flygninger til Stavanger, Bodø og Tromsø forklarer mesteparten av passasjernedgangen. I dag flyr selskapet innenriks kun til Bergen og Trondheim. I sommer er de to daglige avgangene også blitt redusert til kun én daglig avgang til hver av de to byene.

Ikke vinterprogram
Norwegians toppsjef Bjørn Kjos har tidligere uttrykt misnøye med situasjon en for selskapet på Rygge. Norwegian er nå blitt så marginalisert på flyplassen at selskapet på nytt vurderer sin framtid.

- Vi er i tenkeboksen, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.


annonse


Det er også grunnen til at Norwegian ennå ikke har lagt ut noen vinterruter fra Rygge. Trolig vil selskapet om få uker konkludere på hvorvidt man skal fortsette å fly fra Rygge eller trekke seg helt ut.
- Utfordringen på Rygge er at enten så må du opp i et så stort volum at du kan bygge en teknisk base der, eller så vil du alltid ha det problemet du har i dag med å rotere flyene inn, sa Bjørn Kjos til Moss Avis tidligere i vår.

Ut nå?
- Det kan virke som om dere nå definitivt er på vei ut?
- Det er ikke tatt noen beslutning om det, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.
- Men er det den veien det går?
- Vi er ikke der nå. Vi er som sagt i tenkeboksen.
– Men kan det bli mer Norwegian på Rygge?
– Det er nok ikke spesielt sannsynlig.

Markedet avgjør
Om Norwegian er på vei ut av Rygge, er det ikke slik at selskapet automatisk satser mer på Torp.
- Nei, for dette handler om hvor markedet er og hvor folk ønsker å fly fra. Vi setter inn flyene våre der det er størst passasjergrunnlag. Da er både Rygge og Torp konkurranseutsatt i forhold til både Finland, Sverige og Danmark. Vi tilpasser flyprogrammet etter passasjergrunnlaget, fremholder Skånvik.

Det er lenge vært kjent at kjemien mellom Norwegian og Ryanair på Rygge ikke er god. At Rygge har valgt å satse stort på å ha Ryanair som sin samarbeidspartner, gjør ikke Norwegians ønske om å forbli på flyplassen større.
- Rygge har valgt å bygge seg opp med Ryanair. Det må vi ta hensyn til når vi legger vårt ruteprogram, sier kommunikasjonsdirektør Skånvik avsluttningsvis.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart