-->

2. august 2011

Osloruter gir suksess

Suksess for Widerøe
til Sandnessjøen (Widerøe)
Sommerens satsinger på innenlandsruter fra Oslo, har blitt godt mottatt av de reisende. Widerøe har så langt gjort det bra mellom Oslo og Sandnessjøen, mens Norwegian vurderer Oslo - Lakselv som helårsrute. 


Direkteruta mellom Oslo og Sandnessjøen gir ny passasjerrekord på Sandnessjøen lufthavn. I juli i fjor reiste 7.613 passasjerer over flyplassen i Sandnessjøen, som er 24 prosent mer enn i samme måned i fjor.

Den forrige passasjerrekorden var på 6.368, fra juni i 2010.

– Oslo-ruta har gått med bortimot fulle fly hele perioden, sier stasjonssjef for Widerøe ved Sandnessjøen lufthavn, Nils Åge Kristoffersen.

Det er direkteruta, som går med 39-seters fly fire ganger i uka fra 27. juni til 14. august, som står for hoveddelen av passasjerøkninga. Men ikke hele, ifølge Kristoffersen.

– Vi har ei generell økning på de andre rutene også, sier han til Helgeland Arbeiderblad.

Banak tar av
Etter et voldsomt lokalt initiativ for å få etablert en direkterute mellom Oslo og Lakselv på sommerstid, startet Norwegian med flyginger i sommer.

Direkteruten mellom Oslo og Lakselv har vært en så stor suksess at Norwegian vurderer å gjøre den om til helårsrute. Også chartertrafikken fra Lakselv øker skriver Finnmark Dagblad.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart