-->

12. oktober 2011

Passasjervekst på Østlandet

Ryanair trekker opp på Rygge
Tall fra Avinor tidligere denne uken viser en svært god utvikling på Gardermoen, med 1, 9 millioner reisende over flyplassen i september. Rygge kan melde om solid oppgang, mens det er en tilbakegang i antall reisende ved Torp. 


Tallenes for september viser at trafikken på Rygge økte med 6,9 prosent sammenlignet med september 2010. I årets ni første månder økte trafikken på Rygge med over 23 prosent, det tilsvarer 1.285 millioner passasjerer. Det er Ryanair som sikrer en solid fremgang i Østfold.  Passasjerbelegget på deres utenriksruter økte med 45 prosent, mens passasjertallet på Norwegian innenriksflyginger ble halvert og endte på 120.000 passasjerer i årets ni første måneder.

Torp tilbake
Samtidig som tallene på Rygge stiger, fortsetter Torp tilbakegangen. Nedgangen i år er på 16 prosent og bare 1.050 millioner passasjerer har benyttet seg av flyplassen hittil i år.
Ledelsen på Torpder har fått klar beskjed fra det irske lavprisselskapet om at de ikke får tilført nevneverdig flere ruter, kanskje bare to neste år. For mens Torp har holdt fast på at Ryanair skal betale som alle andre flyselskaper for bruk av flyplassen, har selskapet fått langt bedre betingelser på Rygge.

Vinneren
Gardermoen er vinneren blant flyplassene på Østlandet. Nesten to millioner passasjerer reiste over Oslo Lufthavn Gardermoen i september. Det er ny rekord for denne måneden og 136.000 eller 7,4 prosent flere enn samme måned i 2010.
Da tallene ble lagt franm sa markedssjef Knut Stabæk i Osl følgende:

– Vi ser at kjøpekraften hos nordmenn fremdeles er sterk, og det gjelder både for forretningsreisende og privatreisende. De ferske tallende for september understreker i høyeste grad dette, og ved flere av landets øvrige flyplasser ble det satt trafikkrekorder i forrige måned.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart