-->

21. oktober 2011

SAS dumper billettprisene til Japan

SAS har nettopp satt inn en ekstra ukentlig avgang på ruten København – Tokyo og dermed utvidet kapasiteten med over 16 prosent. Det får samtidig selskapet til å senke billettprisene på strekningen med opptil 20 prosent i forhold til samme avreiseperiode i fjor. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks.


Fredag 11. mars i år ble Japan rammet av et stort jordskjelv som hadde sitt episenter i havet, 130 kilometer utenfor byen Sendai på den japanske østkysten. Ettervirkningene av jordskjelvkatastrofen førte til at SAS i mars og april måtte avlyse en rekke flyavganger til Tokyo. I tillegg valgte flere flyselskaper å redusere kapasiteten til Japan i sommerperioden.

Derfor var overraskelsen stor da SAS midt i april annonserte at de fra oktober av ville høyne antall ukentlig avganger til Tokyo fra seks til sju. At tirsdagsavgangen ble gjenopptatt ville dermed øke setekapasiteten med drøye 16 prosent.

Justeringen kan også avleses direkte i de aktuelle flybillettprisene til Japan. SAS er for øyeblikket det billigste selskapet på markedet når det gjelder flyreiser til Tokyo, uansett om avreise er fra Oslo, Bergen eller Trondheim.I avreiseuke 46 koster en tur-returbillett med SAS fra Oslo til Tokyo via København totalt 5.497 kroner. Med avreise fra Bergen blir prisen 5.712 kroner, og fra Trondheim 5.912 kroner. Det vil si at billettprisene fra Vestlandet og Sør-Trøndelag har gått ned med over 20 prosent i forhold til billigste billett i samme avreiseuke i fjor.

Fra Oslo har billettprisen bare falt med to prosent i forhold til avreiseuke 46/2010. Den gang var Finnair det billigste alternativet, noe som nødvendigvis har utsatt SAS-prisene for en noe større reduksjon.

- SAS tilbyr overskuddskapasitet i aktuelle lavpriskampanjer løpende, sånn som i disse dager. Men de ekstremt lave prisene til Tokyo skyldes utvilsomt at kapasiteten er noe større enn etterspørselen akkurat nå. Det har den ekstra ukentlige avgangen antakelig medvirket til,” mener Svein Erik Søgård, som er daglig leder i reisesøkemotoren Travelmarket.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart