-->

23. januar 2012

Ny rute Oslo - Stockholm-Bromma ?

Ny aktør på Gardermoen? (Wikimedia)
Det britisk-finske flyselskapet Flybe Nordic er sannsynligvis på vei til Gardermoen med en ny rute til Stockholm-Bromma. Trolig er det snakk om oppstart av ruten i april i år med to daglige avganger.


Idag starter Flybe Nordic en ny rute mellom Bromma og København. Det er selskapets andre linje siden premieren med Bromma – Tallin i fjor høst. Allerede nå foreligger det planer for flere ruter, blant annet med en forbindelse mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Bromma, med start i april.


annonse


– Vår intensjon er att trafikkere en tredje rute fra Stockholms cityflyplass med to daglige avgangar til Oslo. Det er et steg nærmere vår langsiktige plan med å gjøre Bromma til en viktig lokal base for Flybe, sier Mike Rutter, konsernsjef i Flybe Europe, til flygtorget.se

Når den nye ruten til Oslo kommer igang blir Flybe Nordic et av de største internasjonale flyselskapene på Bromma. Da vil de fly totalt åtte dagliga avgangar til de tre stedene. Den nordiska trafikken flys med en flåte av 14 ATR-maskiner med base i Seinäjoki og på Helsingfors lufthavn Vantaa.

Den 1. juli 2011 kunngjorde Flybe og Finnair planer om å etablere Flybe Nordic ved å kjøpe opp Finnish Communer Airlines (FinnComm) og omdøpe det til Flybe Nordic. Den 24. august 2011 kunngjorde det nyetablerte flyselskapet sine første 24 ruter. Det inkluderte rutene Flybe Nordic overtok etter FinnComm samt en del nye flyforbindelser.

Stockholm lufthavn Bromma ligger tett opp til Stockholm by, flybussen inn til sentrum tar omtrent 20 minutter. Du finner også lokalbusstrafikk der, taxier og leiebilselskaper.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart