-->

28. januar 2012

Uklart for ruta til Sandnessjøen

Foto: Widerøe
Widerøe har ennå ikke avklart om Sandnessjøen fortsatt har direkterute fra Oslo etter påsken. Selskapet skal legge kabalen på nytt etter at de både tapte og vant ruter i forbindelse med anbudsflyvningene for staten tidligere i januar.


Prøveprosjektet med direktefly fra Gardermoen til Sandnessjøen lufthavn, Stokka, ble åpnet med rød løper og røde roser 27. juni i fjor sommer. Opprinnelig skulle ruten kun prøves ut mellom 27. juni til 14. august, og ble opprettet med bakgrunn i de høye passasjertallene i perioden.


annonse


I oktober ble det klart at Widerøe ønsket å videreføre prosjektet. Mandag, fredag og søndag er det altså mulig å komme seg til Stokka fra hovedstadens flyplass på én time og 45 minutter. Prøveprosjektet vil i hvert fall vare ut påsken, men ifølge informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll, er rutens framtid fortsatt ikke bestemt.

- Ruten vil gå og er lagt ut i systemet ut påsken og i sommermånedene, forklarer hun og legger til at mellomperioden ikke er helt klar ennå.

- Det er kun en uke siden anbudsavklaringen, hvor vi har mistet noen ruter og fått noen nye ruter. Nå må vi ta et skritt tilbake og få alt på plass før vi går ut med rutetabellen, sier Brandvoll.

Ruten kan se ut til å ha vært et populært tilskudd ved Sandnessjøen lufthavn som hadde en økning på 14,1 prosent i 2011.

Widerøe går ikke ut med tallene for direkteruten, men er godt fornøyd.

- Vi er fornøyd med belegget, sier Brandvoll til Helgeland Arbeiderblad.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart