-->

28. april 2012

Dette flysetet vil flest ha

Illustrasjonsfoto
Flere enn 1000 flypassasjerer har talt. Setet flest ønsker seg er 6A. Det kommer frem i en undersøkelse flysøkemotoren Skyscanner har gjort. De har spurt i hvilke del av flyet passasjerene ønsker å sitte, og om de foretrekker vindu, midtgang, eller setet i midten.

Undersøkelsen har ikke tatt hensyn til ekstra benplass, og dermed har ikke plassene ved nødutgang, eller første rad hatt noen «fordel» i konkurransen med andre seter.

annonse


Raskt ut
Ifølge Daily Mail har lignende undersøkelser tidligere påvist at et stort flertall ønsker seg seter på de første seks radene. Det har også kommet frem at seks av ti foretrekker å sitte ved vinduet, mens fire av ti foretrekker midtgangen. Bare én av 100 ønsker setet i mellom disse to.

Skyscanners redaktør, Sam Baldwin, mener mange reisende har klare formeninger om hvor de foretrekker å sitte.

- Flest ønsker seg langt fremme i kabinen og helst på venstre side av midtgangen (når man ser fremover i flyet). Det mest populære setet, 6A, har en god posisjon for de som ønsker å komme seg raskt ut av flyet uten å sitte for nærme toalettene fremme.

Valgte selv 6A
Illustrasjon: Skyscanner
Både SAS og Norwegian bekrefter inntrykket fra undersøkelsen. Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, forteller til VG Nett at foruten nødutgangene så ønsker mange å sitte langt fremme i flyet.

- Personlig var jeg ute og reiste i Asia nylig, og da hadde jeg faktisk forhåndsbestilt sete 6A på to av flygningene, så noe må det jo være med dette setet, sier Sandaker-Nielsen.

Hans kollega i SAS, Knut-Morten Johansen, opplyser at også hos SAS er nødutgang og første rad populære, fordi de gir ekstra benplass.

- Men dersom en ikke tenker på det så opplever vi generelt at langt foran i kabinen er mest attraktivt. Særlig seteradene 2 til 8, men det varierer om det er vindussete eller midtgang folk helst ønsker, sier Johansen.

31E
Dårligst ut i undersøkelsen, som har tatt for seg en flymaskin med 40 rader, kom 31E. Baldwin mener det er lett å forstå hvorfor.

- Det er et sete mellom to andre seter, langt bak i kabinen og langt fra både utgang og toalett.

Mange flyselskaper tar nå betalt for å forhåndsreservere seter. Ikke bare dersom du vil ha et sete som gir ekstra benplass. Andre gjør ikke dette. Om den nye undersøkelsen vil føre til at enkelte flyselskaper nå vil innføre ekstraavgift for å sitte på sete 6A gjenstår derimot å se.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart