-->

5. april 2012

Halehelter: Oslofinalistene er klare

Allerede halehelter
De siste ukene har Norwegian latt folket nominere sine egne helter i kampen om hvem som skal pryde halene på de fire nyeste Norwegianflyene. Nå er Oslofinalistene klare. Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Johan Fredrik ”Frits” Thaulow og Ludvig Walentin Karlsen er Oslofolkets kandidater. Det endelige valget starter 11. april kl. 09.00.


Over 200.000 har stemt i løpet av de ti dagene nominasjonsperioden pågikk, og engasjementet for Norwegians flyhalehelter har spredt seg over hele verden.

– Folk har virkelig mobilisert for å få løftet frem sine helter. Vi har fått inn over 1200 kandidater som representerer hele bredden av norske helter opp gjennom historien. Vi har all grunn til å være stolte av de fem Oslofinalistene.


annonse


- Alle har vært utfordrere i sin tid og til inspirasjon for andre. Uansett hvordan det endelige valget går, er en ting sikkert. Vi vil være stolte over flyhalehelten fra Oslo, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian, til Osloairports.com.

Flere populære helter ute før finalen
Etter nominasjonsrunden har Norwegians jury vurdert de mest populære kandidatene ut i fra en rekke kriterier. Kandidatene må ha utmerket seg og inspirert andre, vært utfordrere i sin tid og stått for verdier som Norwegian kan identifisere seg med. I tillegg har selskapet vært i dialog med familiene til hver av kandidatene. Resultatet er at verken Joakim Nielsen, Jens Bjørneboe, Øystein Aarseth eller Robert Skaanes er blant Oslofinalistene.

– Det er flere grunner til at disse kandidatene ikke er med i finalen. Både ønsker fra familiene og våre egne vurderinger ligger til grunn for at noen av de mest populære heltene dessverre ikke er med i finalen, sier Skjeldam. I tillegg er heller ikke krigshelten Trond Bolle videre til finalen etter en sikkerhetsvurdering som Norwegian har gjort i samråd med flere andre troverdige og anerkjente kilder.

– Trond Bolle er en helt. La det ikke være noen tvil om det. Grunnen til at han ikke er med i finalen, skyldes utelukkende en sikkerhetsvurdering. Norwegian har i dag flyvninger til flere områder der krigen i Afghanistan anses som kontroversiell. Dermed er det en risiko for at det kan oppfattes som provoserende hvis vi har krigshelten Trond Bolle på haleroret. Den risikoen kan vi rett og slett ikke ta. Vi vet at mange nå vil bli skuffet, men vi håper på forståelse for at vi alltid setter flysikkerheten først, sier Skjeldam.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart