-->

13. juni 2012

DAT tar ny sats på Rygge

Tar ny sats til høsten (DAT)
Mai-tallene fra Avinor viser at bare drøye 5.500 passasjerer benyttet seg av DATs innenriksruter på Rygge. Det er en nedgang på 64 prosent fra mai i fjor da Norwegian opererte på Rygge.


I sommer kutter DAT Trondheims-ruten fra Rygge, men DAT-sjef Jesper Rungholm kan opplyse at ruten kommer tilbake 20. august.

Rungholm opplyser videre at DAT nå også ligger inne i bookingsystemene for en rekke store norske selskaper som f.eks. Statoil. Det betyr at selskapenes reisebyråer nå kan booke billetter med DAT.

annonse


– Det er en ny situasjon for oss, og vi tror det vil bety en vesentlig bedring for oss på Rygge, sier Rungholm.

Ikke bra nok
DAT-sjefen medgir imidlertid at oppstarten på Rygge har vært langt tøffere enn ventet.

– Prisfølsomheten og konkurransen med Gardermoen har vært lagt større enn det vi antok. Nå skal vi justere prisbildet noe. Det tror vi skal hjelpe, sier Rungholm som også varsler en mer offensiv markedsføring.

– Vi har ikke vært dyktig nok til å markedsføre oss lokalt, sier Jesper Rungholm.

Annet fokus
Ut over det innrømmer DAT-sjefen at man ikke har gitt Rygge nok oppmerksomhet. DAT har hatt hendene fulle med Bornholm-København ruten som selskapet overtok etter konkursen i Cimber Sterling. DAT trigges av at denne ruten har et potensial på hele 200.000 passasjerer.

I tillegg har tapet av konsesjonen for flyginger i Lofoten tatt mye fokus. DAT anser seg ennå ikke ferdig med den saken, og har jobbet intenst for å få de flygingene tilbake.
Men fra august lover DAT økt fokus på innenriksrutene på Rygge. For øvrig drar selskapet i gang sin København-forbindelse fra Rygge 6. juli.

- Det jeg kan si med sikkerhet, er at vi fortsetter på Rygge. Vi har ingen planer om trekke oss ut, sier Jesper Rungholm til Fredrikstad Blad

Ryanair opp
Utenrikstrafikken med Ryanair som flaggskip, fortsetter oppgangen på Rygge. I mai var passasjertallene opp over 14 prosent til 144.650.
Samlet kunne derfor Moss lufthavn Rygge notere en passasjeroppgang på seks prosent i mai.

Torp kommer
For Sandefjord lufthavn Torp viser mai-tallene en økning både på innenriks og på utenriks flyvingene. Særlig har innenriksflygingene skutt i været etter at Norwegian valgte Torp framfor Rygge.

Innenrikstrafikken økte med nesten 80 prosent i mai og kom opp i over 57.000 passasjerer. Samlet økte trafikken på Torp med nesten 30 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor. 157.000 passasjerene ble fasiten i mai; 7.000 mer enn på Rygge.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart