-->

11. august 2012

Analytikere: - SAS er for små til å fly langt

SAS er for små til å fly langt (SAS)
- Det må skje noe drastisk med SAS´ langdistansesatsing, mener analytikere.

Under onsdagens kvartalstallspresentasjon pekte SAS-sjef Rickard Gustafson på at den interkontinentale trafikken til SAS utvikler seg positivt, med høyt belegg, og at de ser en særlig sterk utvikling på rutene til Nord-Amerika.

Men analytikerne er ikke like optimistiske:
SAS er et for lite selskap til å fly langt, mener aksjeanalytiker Lars Heindorff hos ABG Sundal Collier.

annonse

- Det må skje noe drastisk med SAS´ langdistanseforretning. Den har ikke en størrelse som gjør at de tjener nok penger på den. Det er ikke mye positivt den bidrar med til regnskapene, skriver Dagens Næringsliv, og refererer til check-in.dk.

Tjener ikke nok penger
SAS Gruppen fikk en omsetning omtrent på linje med fjorårskvartalet. Likevel var resultatet før skatt kun 371 millioner svenske kroner i forhold til 730 millioner i samme periode ifjor. Dette var godt under ventet resultat.

- Resultatnivået er ikke tilfredsstillende, innrømmet konsernsjef Rickard Gustafson.

SAS er godt i gang med kuttprogrammet 4Excellence, men de tjener fortsatt for lite penger. Flere langruter er ikke veien å gå, sier også en annen analytiker, som ikke er navngitt, til check-in.dk.

- SAS´ kundegrunnlag er ikke stort nok til å drive en fornuftig langdistanseforretning. Det er stort sett bare de tre store europeiske flyselskapene som er i stand til å tjene penger på den type trafikk, sier han, og viser til British Airways, Lufthansa og Air France/KLM.

SAS har en flåte på 11 Airbus A340 og A330 langdistansefly og flyr til New York, Washington, Chicago, Tokyo, Beijing, Shanghai og Bangkok.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart