-->

18. november 2012

Bruk kredittkort hvis du kjøper SAS-billett


Bruk kredittkort ved billettkjøp
Faren for SAS-konkurs får stor medieoppmerksomhet. Forbrukerrådet gir deg råd og veiledning om dine rettigheter.Forbrukerrådets direktør for forbrukerservice, Ingeborg Flønes, svarer på spørsmålene forbrukerne stiller seg.
annonse


Er det noe håp om å få pengene tilbake hvis jeg har en billett med et flyselskap som går konkurs?

- Har du betalt med et kredittkort som Mastercard, American Express eller Diners, kan du kreve pengene tilbake av kortselskapet (finansavtaleloven § 54 b). I noen tilfeller har vi sett at f.eks. VISA også refunderer penger til kunder som har betalt med debetkort. Å betale med debetkort vil si at pengene trekkes fra kontoen når du kjøper billetten.

Du kan også kreve penger av konkursboet. Køen blir imidlertid lang, og selskapene som har de største kravene vil komme først i køen. Har du en flybillett til noen hundre kroner, havner du bakerst, og trolig vil det være lite å hente for deg.

- Har du kjøpt en pakkereise, har du en ekstra trygghet i Reisegarantifondet. Da må du ha kjøpt minst to av disse elementene: transport, losji og annen turisttjeneste, og turen må vare i mer enn 24 timer, og solgt samlet. Da er du sikret hjemreise, og pengeneer uansett ikke tapt. Denne ordninger gjelder også hvis du bare har kjøpt flyreise, men reiser med et fly som for øvrig er chartret.

Hva hvis jeg er ute og reiser, og selskapet jeg skulle reist hjem med går konkurs?

- Hvis du er strandet et sted på kloden, og skulle reist hjem med et selskap som går konkurs, vil du trolig kunne returnere med et selskap de samarbeider med - sjekk nettsidene deres. Dette er eventuelt en service, og ikke en rettighet du har etter loven.

Bør jeg styre unna SAS nå?

- Du må gjerne kjøpe SAS-billett, men bruk kredittkort, så du har tryggheten i rettighetene det gir. Og som alltid når du bruker kredittkort, bør du vite at du kan betale regningen før rentene begynner å løpe.

Få våre artikler på epost hver morgen klokken 07:00 - helt gratis

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart