-->

24. januar 2013

EU vil løse problemene med håndbagasje på fly


Illustrasjonsfoto
For stor. For tung. Feil form eller kun et stykk håndbagasje, selv om nummer to kun er en praktisk rumpetaske for flybillett og lommebok. Ellers koster det ekstra, du må pakke om eller sende som innsjekket bagasje.

Det er mange problemer knyttet til håndbagasje på fly og hvordan reglene praktiseres hos de forskjellige selskapene.
annonse


De lite samkjørte reglene fører til ekstra utgifter og problemer for mange flypassasjerer. Noe EU nå vil ha slutt på, skriver adressa.no.

Kommissæren negativ
Flere parlamentsmedlemmer mener det nå må bli slutt på denne tilfeldige behandlingen av flypassasjerer.

Under en debatt nylig med kommissæren for handel- og transport, belgiske Karel De Ducht, oppfordret spesielt de konservative parlamentsmedlemmene kommisjonen om å innføre faste håndbagasjeregler. Dette slik at passasjerene kan være sikre på å få med en rimelig mengde håndbagasje gratis på flyet.

En regel som ble foreslått innført i forbindelse med revisjonen av de eksisterende reglene for flypassasjerers rettigheter som skal avsluttes før sommeren.

Om flypassasjerene virkelig kan se frem til enklere og mer ensartede regler er likevel usikkert. Kommissær De Gucht sa seg enig i at håndbagasjereglene varierer mye hos flyselskapene, men uttalte følgende til nyhetstjenesten Air Transport World;

- Det avspeiler forskjellen i et meget konkurransepreget marked, men vi er ikke tilhengere av å innføre enda flere regler og restriksjoner.

Bemerkningen fikk følgende kommentar fra parlamentet:

- Borgerne har mistet mye av troen på EU. Her er en sjangse for at gjøre noe for å rette på det.

Bra med forskjeller
Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, mener det er mange faktorer som samlet sett gjør det bedre at man ikke har felles regler på håndbagasje for flyselskapene.

- Vi har fått en utvikling når det gjelder vekt og antall håndbagasjer. For noen år siden hadde vi felles regelverk på håndbagasje, men nå er håndbagasjen et av virkemidlene man bruker for å selge billetter.

- For vår del så har vi minst et gratis kolli man kan sjekke inn, mens for andre selskaper uten denne ordningen kan dette være et problem. Passasjerene prøver ofte å få med seg så mye som mulig som håndbagasje for ikke å betale innsjekket bagasje. Jeg syntes det er greit at man ser forskjell på flyselskaper knyttet til håndbagasje, sier Johansen.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart