-->

16. februar 2013

Hardere konkurranse Oslo - Bangkok


Illustrasjon: Thai Airways
Konkurransen om nordmenn som skal til Thailand gires kraftig opp til sommeren. Thai Airways, som har hatt sin direkterute fra Oslo til Bangkok siden 2009, girer opp fra fem avganger i uken til daglige avganger.





Norwegian kommer inn som ny aktør på strekningen med tre ukentlige direkteruter.
annonse


Dermed vil det til sommeren gå hele 10 direkte rutefly i uken til hovedstaden i smilets land.

I tillegg lokkes nordmenn av gode priser fra selskap hvor man må mellomlande. Både Turkish Airlines, Qatar og Finnair har i likehet med Thai gode tilknytningsmuligheter til Bangkok og resten av Asia.

Billigere reiser
Thai Airways møter Norwegians inntreden på ruten med å gå opp til daglige avganger med sin Boeing 777-maskin i ferietiden fra 18. juni til 15. august.

Kjos feller dødsdom over europeiske flyselskap

- Målet er at vi innen ett til to år skal ha daglige avganger på Osloruten absolutt hele året. Ruten går veldig godt, sier daglig leder for Thai Airwayskontoret i Norge, Arnuphap Kittikul, til Aftenposten.

- Økt konkurranse er bra for publikum som får billige reiser, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian. Han sier Norwegian gleder seg til å konkurrere på strekningen.

Se rutetilbudet fra Gardermoen

Spent
- Vi er veldig spent på hvordan markedet tar i mot økningen til daglige avganger sommer, sier Kittikul.

Ifølge flyprisindeksen til søkemotoren Travelmarket.no har laveste pris mellom Oslo og Bangkok ligget jevnt på rundt 5.500 kroner de siste årene, riktignok med de vanlige sesongmessige variasjonene. Thai opererer med laveste pris for en tur/retur-billett som ligger på 4900 kroner.

Det er på nivå med de aller billigste Norwegian-billettene når bagasje og mat er iberegnet.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart