-->

23. mai 2013

Kommer Air Lithuanica til Oslo ?


Kommer Air Lithuanica til Oslo?
Nystartede Air Lituanica vil starte opp direktflyvninger fra Vilnius til Brüssel, Amsterdam, og Berlin fra den 1. juli. Selskapet planlegger ytterligere tre destinasjoner: Praha, Moskva og München. Det utelukkes heller ikke ruter til Oslo, Stockholm og København. Rutene vil bli betjent med leasede Embraermaskiner av typene E 175 og E 170.Air Lituanica har ikke som mål å bli det nye nasjonale selskapet i Litauen, men å forbinde hovedstaden Vilnius med større, viktige byer i Vest-Europa, samt Skandinavia og Russland.
annonse


Selskapet har også som mål å ha hyppige avganger på sine destinasjoner og med to klasser om bord, dette for å kunne tiltrekke seg forretningsmarkedet.

Air Lituanica som er i oppstartfasen eies av lokale myndigheter i Vilnius samt en rekke private investorer.

FlyLal (tidligere Lithuanian Airlines) var det nasjonale flyselskapet i Litauen. Selskapet ble privatisert, solgt til en sveitsisk investor og gikk konkurs i 2009. SAS var blant selskapene som ønsket å kjøpe det daværende Lithuanian Airlines i årene etter tusenårskiftet. Også FlyMe og en rekke islandske investorer så den gangen på selskapet.

Flere flyselskaper - deriblant airBaltic og Estonian Air, har siden prøvd seg på markedet i Litauen, uten uten videre suksess.

Vil få konkurranse fra Oslo
Skulle Air Lithuanica velge seg ut Oslo som en ny destinasjon, må de konkurrere med Norwegian på Gardermoen med deres tre ukentlige avganger til Vilnius.
Fra Rygge flyr Ryanair til den litauiske hovedstaden fire ganger i uken, mens Wizzair opererer to ukentlige rundturer fra Torp.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart