-->

12. juni 2013

«Etnisk flytrafikk» øker


Illustrasjonsfoto Turkish Airlines
Tallet på folk med innvandrerbakgrunn som flyr til og fra sine opprinnelsesland øker sterkt. Det merker Oslo lufthavn og flyselskapene.– I Norwegian så opplever vi en jevn økning i såkalt etnisk trafikk, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker Nilsen.
annonse
Et viktig marked for flyselskapene
«Etnisk trafikk» er det bransjen kaller flytrafikken folk med innvandrerbakgrunn står for når de reiser til og fra Norge til opprinnelseslandet. For Norwegian blir dette markedet stadig større:

– Vi opplever en vekst siden 2010 på over 30 prosent. For oss en viktig del av vår virksomhet. Polen utgjør 40 prosent av den etniske trafikken.

Også SAS følger nøye med:

– Denne gruppen er absolutt et viktig marked for SAS, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS, til NRK.

Nye helårsruter
– Blant alle de nye 40 rutene SAS åpner er det mange sesong- og ferieruter, men det er også en god del helårsruter og det viser at det er en økt etterspørsel. For eksempel er Sarajevo i Bosnia et reisemål vi nå vil fly til hele året, sier Sandstø.

At folk flyr til og fra sine opprinnelsesland betyr ikke bare penger i kassen for flyselskapene. Vegar Gystad pressesjef på Oslo lufthavn ser på denne trafikken med stor interesse.

– Det er stigende, og det er et marked vi ser på som veldig spennende.

– Hvilke etniske grupper utmerker seg?

– Vi må se på innvandringshistorien i Norge. For eksempel vil folk dra tilbake på ferie til hjemlandene sine hvor det var krig for 20 år siden. Da åpner det seg spennende muligheter for folk som vil fly til disse landene.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart