-->

6. juni 2013

Har ført tilsyn med Ryanair i dag


Har ført tilsyn med Ryanair
I dag hadde Luftfartstilsynet sitt første tilsyn med lavprisgiganten noensinne. Det skjedde på Ryanairs største base i Norden, Moss lufthavn Rygge. De siste årene har det kommet en rekke påstander om elendige lønns- og arbeidsvilkår i det irske flyselskapet Ryanair.

– Vi har sett på om arbeidstakerne har et godt arbeidsmiljø, og at det ikke er noen forhold som påvirker deres helse, miljø eller sikkerhet negativt.
annonse


Det forteller seksjonssjef i Luftfartstilsynet, Trond-Eirik Strand, til NRK.

– Et fruktbart møte
17. april hadde Samferdselsdepartementet, Arbeidsdepartementet, LO og Fagforbundet Parat et møte om irske flyselskapet.

Der ble de enige om at Luftfartstilsynet skulle føre tilsyn med Ryanair så snart som mulig. Men avklaringen kom før det:

– I fjor høst fikk vi avklaringen vi trengte for å kunne drive tilsyn med et utenlandsk selskap med en hjemmebase i Norge, sier Strand.

Direktør i Luftfartstilsynet, Stein Erik Nodeland, har tidligere sagt at tilsynet skulle komme i løpet av våren.
Ryanair-sjef Michael O'Leary har på sin side gang på gang understreket at Ryanair er et irsk selskap, og derfor ikke trenger å forholde seg til norske regler.
På et pressekonferanse tidligere i år ønsket han Luftfartstilsynet velkommen til Rygge.
Stand mener det mye omtalte møte i dag var både informativt og nyttig, med representanter fra både ledelsen og ansatte i selskapet.

– Vi har hatt et veldig fruktbart møte med Ryanair i dag. De har vært imøtekommende og vi har fått gode svar på de spørsmålene vi har stilt, utdyper han.

Skriver rapport om arbeidsforholdene
Peter Bellew, nestleder for Flight Operations i Ryanair sier til NRK at Luftfartstilsynet virket mer enn fornøyde med måten de behandler sine ansatte på

– Det samme gjelder måten vi opptrer på i Norge. Vi tror dette vil sende ut et positivt budskap til Luftfartstilsynet og Arbeidsdepartementet om hvordan Ryanair opererer, sier Bellew.

Resultatet fra dagens tilsyn på Moss lufthavn Rygge skal oppsummeres i en rapport om arbeidsforholdene i Ryanair.

– Vanligvis jobber vi en måned med det vi samler inn. Dette er et komplekst tilsyn og vi kan ikke si eksakt når vi er ferdige, men vi prioriterer denne saken, forteller Strand.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart