-->

28. juni 2013

Prisfall på fly til Europa i juli


Prisfall på fly til Europa i juli (ill)
Det er godt nytt til den som ennå ikke har bestilt flybilletter til sommerferien i en europeisk storby. Billettprisene er nemlig lavere enn på samme tidspunkt i fjor. Prisfallet er på opptil 24 prosent i uke 30.
Selv om sommerferieperioden egentlig er ganske lang, velger de fleste å ta ferie midt i juli. Når flybillettprisene samtidig dannes gjennom etterspørsel og tilbud, vil mange synes at det er relativt dyrt å sette kursen mot de mest populære europeiske storbyene samtidig med mange andre.
annonse


Men sånn blir det ikke denne sommeren. Billettprisene for avreise i uke 30 (22 - 28. juli 2013) har falt betraktelig i løpet av de siste par årene. Prisfallet er størst fra Stavanger og Bergen, hvor billettene i gjennomsnitt er henholdsvis 24 prosent og 16 prosent billigere i uke 30 sammenlignet med samme uke i 2011.

Man kan for eksempel fly billig fra Stavanger til København (1.456 kroner), London (1.022 kroner) og Amsterdam (1.589 kroner), og fra Bergen til Stockholm (755 kroner), London (1.046 kroner) og Berlin (1.253 kroner).

Dette relativt lave prisnivået betyr også at man i uke 30 kan få billetter for under tusenlappen fra Oslo-området (Gardermoen / Torp / Rygge) til seks av de ti europeiske storbyene i flyprisindeksen, nemlig Berlin, København, London, Paris, Stockholm og Roma.


Gjennomsnittspriser til Europa 2011 - 2013

Note: Dette er gjennomsnittet av de laveste prisene i NOK for tur-returbilletter til 10 utvalgte europeiske destinasjoner med avreise i uke 30/2013. Billettprisene er funnet 4 uker før avreisedato. De er inklusive skatter og avgifter, men eksklusive eventuelle tillegg for bagasje, setevalg og betaling med kredittkort. (travelmarket.no)


- For et par siden trodde man ikke at det ville være mulig å få billettprisene lenger ned. Men den stadig sterkere konkurransen og flyselskapenes effektivisering gjør det mulig for forbrukerne å fortsatt reise billig til Europa, selv om oljeprisen fremdeles er høy, konstaterer Ole Stouby, administrerende direktør i søkemotoren travelmarket.no som utgir Norsk Flyprisindeks.

Hvis man nå plutselig vil reise interkontinentalt i uke 30, må man derimot regne med å skulle betale litt mer for billettene i forhold til samme uke i fjor. Prisene til de mest populære oversjøiske destinasjonene har i gjennomsnitt steget med opptil 15 prosent, til tross for Norwegians entré på markedet med sine ruter til Bangkok og New York.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart