-->

6. august 2013

Norwegian var punktligst i juli


  Punktligst i juli (Norwegian)
Mens 90,77 prosent av Norwegians flyvninger landet uten forsinkelser i juli, er det tilsvarende tallet for SAS 85,19 prosent.
Det viser ferske tall fra amerikanske Flightstats.

En ankomst regnes som punktlig dersom den finner sted innenfor en tidsramme på 15 minutter fra oppsatt rutetid.

annonse


- Vi har hatt noen utfordringer knyttet til punktlighet i det siste. Det er vi klar over, og vi har knallhardt fokus på det i organisasjonen, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS til E24.

SAS er godt innenfor topp 10 blant de større europeiske selskapene, men altså svakere enn den norske rivalen.

- Vi har større ambisjoner enn dette, og jobber for å være helt i toppen der vi hører hjemme, sier Sandstø.

Av SAS sine 15.905 flyvninger var 8,15 prosent forsinket, 2,82 prosent veldig forsinket (mellom 30 og 44 minutter) og 3,81 prosent forsinket mer enn tre kvarter.

SAS hadde også en høyere andel kanselleringer, 0,76 prosent mot Norwegians 0,09 prosent.

Norwegian i Europa-toppen
Norwegian og SAS har tidligere kranglet om førstnevntes påstander om at er mest punktlig, basert på Avinors avgangsstatistikk. Nå er Norwegian også best på listen SAS pleier å bruke.

Av 10.783 målte Norwegian-flyvninger var 5,89 prosent forsinket med mellom 15 og 29 minutter, 1,70 prosent veldig forsinket mens forsinkelsen var omfattende i 1,63 prosent av tilfellene.

Norwegian-tallene er samtidig blant de aller beste i Europa. Målt opp mot de større europeiske luftfartsselskapene er det kun østerrikske Tyrolean Airways som er mer punktlige.

- Vi er svært godt fornøyd med at vi leverer punktlighet i verdensklasse i juli, en måned med mye ferietrafikk. Vi vet at våre kunder er opptatt av punktlighet, og vi jobber knallhardt og målbevisst i alle ledd i organisasjonen for å oppnå dette, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Både Norwegian og SAS gjør det bedre enn snittet for både de større europeiske og internasjonale flyselskapene. Punktligheten for disse er henholdsvis 83,37 prosent og 75,21 prosent.

Oslo på tredjeplass
SAS skal etter planen sluttføre salget av 80 prosent av Widerøe i september. Widerøe gjorde det bedre enn SAS i juli, og oppnådde en punktlighet på 89,58 prosent.

Flightstats-tallene måler også punktlighet for flyplasser, og her havner Oslo Lufthavn på tredjeplass i Europa - etter flyplassene i München og Wien.

84,43 prosent av avgangene fra Gardermoen gikk som planlagt, mens 9,93 prosent var forsinket med mellom 15 og 29 minutter. 0,32 prosent av avgangene var kansellert.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart