-->

15. august 2013

SAS upåvirket av Norwegians New Yorkruter


SAS merker ikke konkurransen til New York
Norwegians nye ruter til New York har ikke påvirket SAS sine flyvninger til The Big Apple. Tvertimot har sommeren i år vært bedre enn de siste årene.I slutten av mai og starten av juni startet Norwegian opp sine flyvninger til New York fra Oslo og Stockholm. De nye direkterutene har ikke påvirket SAS sitt belegg på de samme rutene.

annonse


- Vi merker ikke noe spesielt til konkurransen med Norwegian på New Yorkruten. Vårt belegg i juni og juli har faktisk vært bedre i år enn de siste årenen. Vi flyr så og si med fulle fly, sier Simon Pauck Hansen i SAS, til check-in.dk.

Pauck Hansen forklarer at etterspørselen til New York i sommermånedene er dobbelt så stor som tilbudet av seter på direkterutene. Han mener det derfor ikke er usannsynlig at Norwegian har stjålet passasjerer fra de selskapene som flyr til New York via europeiske knutepunkt, som Amsterdam, London og Reykjavik.

Norwegian flyr til New York fra Oslo og Stockholm Arlanda tre ganger i uken fra hver av de to skandinaviske hovedstedene. Opprinnelig var planen å bruke de nye Boeing 787 Dreamlinerflyene fra første dag. Men med alle problemene og forsinkelsene Dreamlineren har hatt, er det først i disse dager det tar over for to portugisiske Airbusmaskiner av typen A340 fra HiFly, som har vikariert på Norwegians langruter til New York og Bangkok.

I konkurranse med amerikanske United Airlines flyr SAS daglig fra Oslo lufthavn til New York Newark flyplass, mens Norwegians fly går til JFK flyplassen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart