-->

13. september 2013

Emirates på vei til Oslo?


Er Emirates på vei til Oslo med ny Dubairute? (emirates.com)
Flyselskapet Emirates er i samtaler med ledelsen på Oslo lufthavn om en ny direkterute mellom Dubai og Oslo.

- Vi har vært i løpende kontakt med dem over lang tid, og de har vært her på befaring, opplyser informasjonssjef Joachim Westher Andersen på Oslo Lufthavn.

Så sent som 5. september åpnet Dubaibaserte Emirates ny direkterute mellom oljeemiratet og Stockholm. Fra før flyr de Dubai-København, og nå snuser altså sjeikene på Oslo.

annonse


- Vi har vært i løpende kontakt med dem over lang tid, og de har vært her på befaring, opplyser informasjonssjef Joachim Westher Andersen på Oslo Lufthavn til VG Nett.

Møtes i høst
Ifølge Westher Andersen skal Emirates og ledelsen på Oslo Lufthavn møtes igjen i USA nå i høst, men noe mer konkret er det foreløpig ikke å si.

OSL-ledelsen har ikke lagt skjul på at de ønsker seg flere direkte-langruter, og ute i den store verden anses det norske og skandinaviske fly-markedet som voksende og spennende.

Mye tyder på at Oslo blir å finne på rutekartet til Emirates om kort tid, selv om selskapet holder kortene tett til brystet. Trolig skjer det fra neste høst.

- Alle markeder er gjenstand for kontinuerlige vurderinger, er alt Vice President Flight Operations Support hos Emirates, Robert Everest, vil si om saken.

Dette er hele rutetilbudet fra Oslo lufthavn

Hemmelighold
Men slik er det i den kommersielle luftfarten. Av konkurransegrunner avslører selskapene sjelden hvilke ruter de tenker å introdusere, før det plutselig skjer.

Dubai, syv flytimer unna, er imidlertid blitt «hot» både blant shoppingglade nordmenn og feriegjester ute etter tørr varme, oljesmurt luksus og alt som er høyest og størst i verden.

Norwegians direkterute går bra, skal vi tro selskapets informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen:

- Populært
- Dubai har vært et populært reisemål helt siden vi lanserte destinasjonen for flere år siden, sier Sandaker-Nielsen til VG Nett.

Norwegian flyr direkte Oslo-Dubai på mandager, onsdager og fredager, med sesongstart 30. september.

Ukens øvrige dager kan du fly med dem via Stockholm eller København.

- Hvordan vil dere se på at Emirates kommer inn med ny direkterute Oslo-Dubai?

- I Norwegian har vi alltid vært tilhengere av konkurranse. Det gir kundene et bredere, bedre og ikke minst billigere tilbud, svarer Sandaker-Nielsen diplomatisk.

Følger Qatar?
I likhet med Norwegian er også Emirates nokså partnerløse i Europa, men vil med en Oslorute kunne mate tusener av nordmenn inn i sitt verdensomspennende rutenett gjennom Dubai - ikke minst videre østover til Asia og til Australia.

Som Midtøstens største flyselskap flyr de 3000 flighter i uken til nærmere 80 land på seks kontinenter.

Denne «mate-modellen» er allerede tatt i bruk med hell av Qatar Airways, som har hatt stor suksess med sin direkterute Oslo-Doha, etter at den ble introdusert i 2011.

I år utvidet de til daglige avganger fra Oslo, og har nå satt inn nytt dreamlinerfly på ruten til hovedstaden Doha - navet i Qatar Airways' rutenettverk.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart