-->

21. desember 2013

Arkia Airlines: Oslo - Tel Aviv tilbake neste sommer


Arkia Airlines kommer tilbake neste sommer (Wikipedia)
Israels nest største flyselskap, Arkia Israeli Airlines, startet en sommerrute mellom Oslo og Tel Aviv i år. Nå har de bestemt seg for å komme tilbake neste sommer med en ukentlig avgang, oppstart i juli.

Israel har den siste tiden vært gjennom en liberalisering av landets flysektor, og tidligere i år kunne landets samferdselsminister gi grønt lys til at et israelsk og et norsk flyselskap, kunne få fly mellom Oslo og Tel Aviv.
annonse


Da var det bare Arkia som meldte sin interesse, og selskapet fikk tilslaget. Arkia Israeli Airlines, som er hele selskapets navn, har røtter tilbake til 1949 og er Israels nest største flyselskape etter El Al. Arkia flyr til 25 byer i 16 forskjellige land. Toogtyve av byene er internasjonale operasjoner, mens tre byer er innenlandsruter.

Etter denne sesongens gode mottakelse, har selskapet bestemt seg for å sette Oslo på sommerkartet igjen fra 14. juli neste år. Det blir avganger hver mandag og foreløpige ruteplan ser slik ut:


Avg. OsloAnk. Tel AvivUkedag
13:0018:45mandag
Avg. Tel AvivAnk. OsloUkedag
05:2009:35mandagTel Aviv er landets økonomiske og kulturelle sentrum med stor handel, finansinstitusjoner, næringsmiddel- industri og til og med flere diamantsliperier. Her ligger også mange forlag og trykkerier. Byen kan også vise til to universiteter, et operahus og et konserthus for å nevne noe.

Ta også en tur igjennom byens gater for å besøke de mange butikker, gå gjerne inn på en kafé og ta deg en kopp kaffe. Etter å ha slappet litt av kan du kanskje besøke Diaspora museet, som har nedtegnet den jødiske kulturen i eksil, eller du kan ta en titt innom Tel Avivs kunstmuseum. Avslutningsvis anbefales en tur ned mot sjøen hvor du kan føle noe av den beste sanden i hele Midtøsten.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart