-->

4. desember 2013

Lynrask duty-free-handel ved norske lufthavner


Vi bruker bare 15 minutter i taxfreebutikken (Foto: OSL AS)
Reisende ved Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim lufthavn gjør unna duty-free-handelen på kjappe 15 minutter viser en ny internasjonal undersøkelse.

I ASQ-undersøkelsen, som er gjennomført gjennom 1000 passasjerintervjuer per lufthavn, er snittiden passasjerene bruker på å kjøpe parfyme, alkohol og sjokoladekjøp beregnet til i underkant av 15 minutter. Lengst tid bruker man på Island og Keflavik. Over en halvtime er snittiden der.
annonse


Raskest ved Stavanger lufthavn
Ved de fire største Avinor-lufthavnene er det de reisende ved Stavanger lufthavn som gjør unna duty-free raskest. Der klokkes de inn på under 15 minutter, mens passasjerene bruker rundt to minutter mer ved Oslo Lufthavn.

…men bruker lengst tid ved bordet
Men om rogalendingene har det travelt med å handle, bruker de lengst tid ved matbordet sammenlignet med passasjerene ved de andre store lufthavnene i Norge (om enn med knapp margin). I overkant av 25 minutter settes av til måltidet, etterfulgt av Bergen med nærmere 23 minutter og Trondheim og Oslo Lufthavn med nærmere 22 minutter.

-Vi er jo plassert midt i matfylket Rogaland, noe vi har jobbet for å løfte fram på lufthavnen. Og vi ser at satsingen på lokal mat har vært en suksess, sier markedssjef ved Stavanger lufthavn, Ina Eldøy.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart