-->

20. desember 2013

Nextjet starter Torp - Stockholm


Nextjet vil benytte Saab 340 mellom Torp og Stockholm (Nextjet)
Allerede onsdag kunne Osloairports.com gi et hint om det nye flytilbudet på Torp. I løpet av fredagen har det svenske flyselskapet Nextjet annonsert sin nye direkterute fra Sandefjord lufthavn, til Stockholm Arlanda. Den nye ruta starter opp 10. februar med to daglige rundturer.

Nextjet er Sveriges største regionale flyselskap med base på Stockholm lufthavn Arlanda.
annonse


Nextjet har i lang tid sett på muligheter for en forbindelse og kommer nå til å starte den etterlengtede direkteruten. Ruten har ikke vært i trafikk siden 2006 da Widerøe fløy den. Antall passasjerer per år var da ca. 25 000.

Denne ruten faller naturlig inn i Nextjets rutenett og vi har sett på den i lengre tid. Regionen har et sterkt næringsliv med stor reiseaktivitet. Flyplassen på Torp har allerede en rekke direkteruter, men har manglet Stockholm. Jeg er sikker på at vi kommer til å lykkes og nå fokuserer vi på å nå ut med nyheter i hele regionen. Og det føler jeg meg trygg på at vi skal klare, for våre venner på Torp viser et stort engasjement», sier Henning Lindberg, salgs- og markedssjef i Nextjet, til Osloairports.com.

Tilfredse på Torp
Vi er svært tilfreds med endelig å få på plass en direkterute til Stockholm. Denne ruten har vært etterspurt i lang tid av næringslivet i regionen og Nextjet kommer nå med en tidtabell som er tilrettelagt spesielt for bedriftsmarkedet, med avgang fra Torp både på morgen og tidlig på kvelden, det sier Tine Kleive-Mathisen, hun er markedssjef på Torp.

NextJet omsetter ifølge sin egen nettside for rundt 500 millioner svenske kroner, har rundt 330 medarbeidere, flyr til 17 flyplasser med 16 fly, fra København i sør til Gällivare i nord.

Selskapet benytter seg av flytypene Saab 340 med plass til mellom 33 og 36 passasjerer, samt British Aerospace ATP som har plass til 64 - 68 passasjerer. Det er Saabmaskinene som i første omgang er tiltenkt brukt på Torpruta.

Den nye ruta skal være på plass mandag 10. februar neste år, med følgende rutetabell:


Fra TorpAnk. StockholmUkedag
08:0009:10mandag-torsdag
19:2020:30mandag-torsdag
18:3019:40fredag
Fra stockholm Ank. TorpUkedag
06:3007:40mandag-torsdag
17:5019:00mandag-torsdag
17:0018:10fredag


Nextjet, som er Sveriges største regionale flyselskap, har også en såkalt codeshare-avtale med SAS. En codeshare-avtale er en avtale mellom flyselskaper om å selge seter på hverandres flyvninger slik at flere reisemål og valg kan tilbys. Kodedelingsflyvninger vises som flyvninger for både betjenende flyselskap (flyselskapet som bruker sitt fly til flyvningen) og markedsførende flyselskap (partnerselskapet som selger seter på betjenende flyselskaps flyvninger). Codeshare-flyvninger anvender flyvningsnummeret til både det opererende flyselskapet og det markedsførende flyselskapet.

Først publisert 18.12.13 kl. 18.30. Oppdatert 20.12.13 kl. 23:55


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart