-->

2. desember 2013

SAS lanserer ny Business Class i januar 2015


SAS A350 XWB (foto Airbus)
- En fantastisk opplevelse for kunden, slik beskriver Eivind Roald, konserndirektør Sales and Marketing hos SAS, den nye kabinen som SAS introduserer på sine langruter januar 2015.

- Nå er det et år til det første Airbus A340-flyet bygges om med tre helt nye kabiner; Business class, SAS Plus og SAS Go erstattes av et reelt oppfrisket konsept.
Businessclass.no har fått mulighet til å se nærmere på det endelige produktet. I skrivende stund er detaljene konfidensielle, men noe kan likevel avsløres.

Fellesnevneren for alle klasser er et nytt fargeskjema i grått og grå/svart som ser sofistikert ut og er et ordentlig løft sammenlignet med det tradisjonelle blå utseendet. Et nytt LED-lyssystem i taket gjør at kabinen oppleves lysere enn tidligere. Store IFE-skjermer i alle klasser gir et moderne uttrykk.

- Vi introduserer våre nye kabiner i januar 2015 når den første A340'n gjennomgår «heavy D-check» og da tømmes kabinen helt og holdent og vi begynner å bygge opp den nye fra grunnen av. I Business Class tilbyr vi 1-2-1 setekonfigurasjon slik at samtlige seter får direkte adgang til midtgangen mot den tidligere 2-2-2 konfigurasjonen. Og selvsagt er setene 180-graders flatsenger.

Setene byr på bedre plass enn tidligere og har flere smarte oppbevaringsrom og et avlastingsbord for eksempelvis en laptop. Jeg kan ikke avsløre produsenten av setet, men det er ingen spesialløsning og setet er ikke helt unikt for SAS – den leksen har vi lært oss.

Antallet seter er ulikt på A330 og A340, men det kommer til å være færre seter i Business Class enn tidligere på grunn av den nye konfigurasjonen.

Det helt nye infotainmentsystemet har store skjermer og den reisende kan også bruke sin egen pcer, nettbrett eller telefoner som skjerm. Utviklingen går nå så hurtig på dette området at utstyret nesten er utdatert om noen år – uansett hva vi bestiller i dag, sier Roald.

SAS har bestilt fire nye Airbus A330 som har lengre rekkevidde enn dagens A330. Faktum er at disse tomotors flyene kan erstatte firemotors A340 som i dag benyttes på langflyvningene til f.eks. San Francisco, Shanghai og Tokyo. Leveransene av disse starter 2015.

Fra 2018 kommer hele 8 Airbus A350 som erstatter de gamle flyene i takt med at leasingavtalen på disse løper ut.

- Avtalen vi har tegnet med en opsjon på seks nye A350 og muligheten til å forlenge leasingavtalen på de eksisterende flyene gir oss en operasjonell fleksibilitet.

Dersom vi skal vokse videre og utvide vårt nettverk, har vi nå gode muligheter til å gjøre det, fastslår Eivind Roald overfor Businessclass.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart