-->

11. februar 2014

Avinorsjefen vil ha 20 nye langruter fra Oslo


Avinorsjefen vil ha 20 nye langruter fra Oslo (OSL AS)
Avinorsjefen vil ha flere interkontinentale flyruter til Oslo. Den store passasjerlekkasjen til København, London og Frankfurt skal stoppes.

Konsernsjef Dag Falk-Petersen mener det må bli slutt på at norske reisende blir sendt Europa rundt fordi vårt eget interkontinentale rutenett ikke dekker folks behov.
Se hvilke destinasjoner Avinorsjefen mener det er et marked for.
Han mener passasjergrunnlaget er til stede for nye direkteruter fra Gardermoen til både USA, Sør-Amerika, Asia og Afrika.
annonse


- Vi synes det er galt at billettinntektene fra norske passasjerer skal havne i København, London eller Frankfurt. Verdiene som skapes av norske reisende, må komme norsk luftfart til gode slik at vi kan skape enda bedre rutetilbud fra Norge. Derfor er det en prioritert oppgave å skaffe langt flere langruter til og fra Oslo Lufthavn, sier Dag Falk-Petersen til Aftenposten.

Lokker med avgifter
I dag har Oslo Lufthavn færre interkontinentale ruter og passasjerer enn både København og Stockholm. Både Kastrup og Arlanda jobber også hardt for å øke langtrafikken, en vekst som ikke minst er basert på at mange nordmenn skal reise via deres flyplasser.

Den drahjelpen vil Falk-Petersen stanse. Prognoser Avinor sitter på, tyder på at potensialet for nye direkteruter fra Oslo er stort. Han vil lokke flyselskapene hit med god passasjertilgang, en effektiv flyplass med lave avgifter.

Ifølge Avinors tiårsplan skal antallet langruter øke kraftig. For å gi kundene kortere reisetid og unngå at de må først til Helsingfors, Stockholm eller København for å reise videre ut i verden, vil Falk-Petersen tilby reisende direktefly.

- Det gir et bedre tilbud til passasjerene og det styrker norsk næringsliv. Det siste skal vi heller ikke glemme. Hver eneste nye flyrute gir store økonomiske ringvirkninger, sier han til avisa.

Dette er langdistanserutene Avinorsjefen mener det er marked for
Må satse på Oslo
Han ønsker seg ingen distriktskamp, men sier at det eneste naturlige er at satsingen fra Norge i hovedsak skjer fra Oslo Lufthavn.

Nysatsingen som både Norwegian og SAS legger opp til med nye flytyper som gir muligheter for lengre direkte flyturer, er Avinor-sjefen glad for. Men han tror likevel ikke disse to selskapene alene kan løse behovet for nye ruter fordi slike ruter også er avhengig av å ha et stort hjemmemarked for å være lønnsomme.

- Derfor øker vi nå innsatsen både overfor norske og utenlandske flyselskap som satser på langruter. Det nytter ikke å få nye selskap inn som ikke gjør annet enn å fly nordmenn til nye knutepunkter i Europa eller Midt- Østen. I tillegg til Norwegian og SAS, jobber vi med asiatiske og amerikanske flyselskap, men kan ikke si hvilke, sier Falk-Petersen.

Best i verden
Han sier at grunnlaget for flere langruter skjer i forbindelse med den pågående utvidelsen av Oslo Lufthavn som skal være ferdig i april 2017. Den skal øke dagens passasjerkapasitet fra 23 til 28 millioner reisende. Han innrømmer at det på tidspunkter med flere avganger samtidig kan være trangt om plassen for interkontinental passasjerer, men sier at utvidelsen som står ferdig i april 2017 vil gjøre situasjonen mye bedre:

- Vi skal gjøre Oslo Lufthavn til den mest effektive flyplassen på denne kloden. Vi får en vesentlig utvidelse av terminalområdet, og gir oss mulighet til å ekspedere ny interkontinental trafikk, sier Falk-Petersen.

Han sier at det haster for Avinor å få til en enklere transfer for passasjerer som ankommer Oslo fra utlandet. I dag må disse sjekke inn bagasjen sin på nytt og passere sikkerhetskontrollen for å reise videre i Norge. Det får mange til å velge utenlandske flyselskaper og mellomlande på Kontinentet i stedet.

Dette er alle direkterutene fra Oslo lufthavn

Enorme inntekter
- Det er unødvendig tungvint og et betydelig hinder for rask og effektiv reise. Vi håper dette blir løst snarest mulig. En enkel og kjapp viderebefordring innenlands er helt avgjørende for å kunne vokse og dermed tilby nye ruter, sier Avinor-sjefen.

Falk-Petersen mener at Avinor har vist seg konkurransedyktig i pris. Flyselskaper i Asia og USA velger nå å fly over Norge i stedet for Sverige eller Danmark fordi de norske avgiftene for overflyvning er lavere enn hos nabolandene.

- Vi ligger 30 prosent lavere enn Sverige og 25 prosent lavere enn Danmark, sier Falk-Petersen.

Avinor-sjefen vil ha flere interkontinentale flyruter til Oslo. Den store passasjer-lekkasjen til København, Londonog Frankfurt skal stoppes.FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS


Din epostadresse:


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart