-->

5. mars 2014

Europeiske lavprisselskap har gode tider


I alt 216 millioner passasjerer fløy med et lavprisselskap i 2013 (Illustrasjonsfoto)
Norwegian, Ryanair og easyJet har fått et så godt feste på det europeiske rutenettet, at de tre til sammen flyr 75 prosent av lavprisselskapenes passasjerer.
I alt 216 millioner passasjerer fløy med et lavprisselskap i 2013.Lavprisselskapene i Europa hadde ifølge foreningen European Low Fares Airline Association (ELFAA) samlet sett en stigning i passasjerantallet på 6,7 prosent i forhold til 2012, og de har aldri fløyet med så mange passasjerer som i dag.
annonse


Lavprisselskapenes forening regner med en videre vekst i 2013 og årene som kommer, heter de i en pressemelding fra ELFAA.

De ti medlemmene i ELFAA er easyJet, Flybe, Jet2.com, Norwegian, Ryanair, SverigeFlyg, Transavia, Volotea, Vueling og Wizz Air.

Disse fløy til sammen rundt 4.500 ruter, fordelt på helårsruter og sesongbaserte ruter.

I fjor startet 351 flyselskap over hele verden opp 2.400 ruter i 172 land. De som er blant de flittigste til å åpne nye ruter er easyJet, Vueling, SAS og Turkish Airlines.

Men de som er aller flittigst til å åpne ruter når det kommer til volum, er Ryanair, Norwegian og Southwest som startet opp henholdsvis 184, 84 og 63 nye ruter i 2013.

Alle de europeiske flyselskapene hadde i følge den Internasjonale Luftfartsorganisasjonen, IATA, til sammen en beskjeden vekst på 3,8 prosent siste år sammenlignet med året før. Lufthansa er Europas største flyselskap.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER. FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - UFORPLIKTENDE OG HELT GRATIS


Din epostadresse:
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart