-->

22. mars 2014

SAS utvider gebyrordning for setevalg


SAS utvider gebyrordning for setevalg (SAS Group)
Fra og med 26. mars kan man kjøpe de beste setene også på kortdistanse-flyvninger. Og SAS vil trolig også innføre ordningen på innenlandsreiser snart.

I november i fjor innførte SAS en gebyrordning på setevalg på langdistanserutene. Prisen for å sikre seg de beste setene på langdistanse er 300 kroner.

Flyselskapet gikk bort fra «førstemann til mølla»-ordningen som de tidligere hadde sverget til. Før kunne alle velge sete gratis 22 timer før avreise. Med den nye ordningen kan de som er villige til å betale velge sete allerede når de booker billetten.
annonse


Nå innfører flyselskapet gebyret også på kortere utenlandsreiser, altså rutene som går til resten av Europa. Ifølge det danske bransjenettstedet Check-in.dk skal prisen på setene være 99 kroner.

Men SAS ønsker ikke å si noe til økonomiavisen E24.no om prisen før de lanserer tilbudet neste onsdag.

- Noen har sterke preferanser
- Det er noen kunder som vil velge sete veldig tidlig, som har sterke preferanser eller ønsker. De som er veldig opptatt av det kan velge denne tilleggstjenesten, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS.

Han kaller det «en utvidet mulighet som ikke fantes før», og presiserer at det fortsatt er mulig.

SAS' gull- og diamant-kunder, samt Plus-kundene (se faktaboks for begrepsavklaring), kan allerede i dag velge sete ved booking på kortdistanserutene.

Det nye er altså at reisende på økonomi-klassen kan velge sete når de booker billett. Og ifølge pressekontakt Tormod Sandstø i SAS kan det være aktuelt å innføre ordningen på innenlandsrutene - på sikt.

Om gebyrer: - Ingen kan spå fremtiden
- Dere har tidligere vært det gebyrfrie selskapet, mens Norwegian har satt prisene ned og til gjengjeld innført gebyrer på ulike tjenester. Kommer dette til å endres?

- Nei, det mest nødvendige på en reise, som bagasje og setevalg, kaffe, te, aviser og Eurobonus skal fortsatt være gratis. Dette er for de få som har spesielle seteønsker. De fleste er fornøyde med å booke sete 22 timer før avreise, sier han.

- Kan du garantere at dere ikke vil innføre gebyrer på ekstra bagasje og lignende, slik Norwegian har gjort?

- Ingen kan spå hvordan fremtiden blir. Men en bærebjelke hos oss har vært at de tingene vi mener er nødvendige for en reise er inkludert i billetten uten skjulte gebyrer, sier han.

SAS BILLETTSYSTEM:

  • «Go»-billettene er de rimeligste, og tilsvarer det som tidligere het økonomi-klasse.
  • «Plus»-bilettene tilsvarer første klasse. Her får man blant annet mer servering om bord, to kolli, fleksibel billett, «fast track» i sikkerhetskontrollen og tilgang til en «lounge».
  • I tillegg kan man spare Eurobonus-poeng for hver reise, noe som etter hvert kan gi sølv, gull og diamant-medlemskap. Dette gir mange av de samme fordelene som Plus.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart