-->

17. juli 2014

AirAsia til Oslo om noen år?


Får vi se AirAsia på Gardermoen om 4-5 år?
Om fire-fem år kan flypassasjerer i Skandinavia få et billigtilbud til Bangkok i konkurranse med Norwegian.

Iallefall hvis Asias nye billigbaron i lufta, Tony Fernandes, og hans AirAsia følger planene han har pratet om i store bokstaver på flymessen Farnborough Airshow utenfor London denne uka.

50-åringen fra Malaysia, som allerede har kjøpt en engelsk fotballklubb (Queens Park Rangers) slik de store gutta i asiatisk business gjør, presenterte en kjøpekontrakt på 50 nye A330-maskiner fra franske Airbus. Pris: 90 milliarder i norske kroner.
annonse


Og de nye flyene skal fargerike Fernandes sette inn på langdistanseruter mellom Europa og Asia - noen av dem mellom Bangkok og Norge og Sverige, skriver Dagbladet på sine nettsider.

- Søte flyvertinner og mer moro
Baron eller bajas - her forklarer Fernandes hvordan han skal matche Bjørn Kjos og Norwegian.

- Alle skandinaver vil jo til Bangkok. Det er morsommere å fly med oss fordi vi har søte flyvertinner ombord og mer moro, sier AirAsia-sjefen.

Comeback
Det var i 2001 at forretningsmannen overtok restene av et statlige malaysisk flyselskap, og har svingt seg opp i virvlende fart i Asia og til og fra Australia.

I 2009 prøvde AirAsia seg med billigruter mellom Europa (London og Paris) og Asia (Kuala Lumpur), men kuttet ut allerede i 2012 i påvente av drivstoffgjerrige Airbus-modeller.

De er ferdige på tegnebrettet, og om noen år vil AirAsia bruke noen av dem til å konkurrere om kunder fra Skandnavia.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER I SOMMER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER MORGEN KL. 07:00
- HELT GRATIS !


Din epostadresse:


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart