-->

2. august 2014

Priskrig på flyplasstaxi til og fra Gardermoen


Nå er det krig om passasjerene på Gardermoen (Illustrasjonsfoto)
Det startet med Norges Taxi sin sommerkampanje, og fortsatte med at Christiania Taxi ville ha de laveste prisene i Oslo. Resultatet er rekordlave priser på flyplasstaxi.


Endringene skjer nå så fort at selskapene ikke får tid til å oppdatere nettsidene. Gjeldende pris får du kun hvis du ringer sentralene eller spør i taxidepotet på Gardermoen.
annonse


På plakaten som viser prisoversikten ved taxiholdeplassen på Gardermoen blir det stadig satt nye lapper med justerte takster hos Christiania Taxi og Norges Taxi, skriver VGNett.no.

- Endelig har taxiselskapene fått øynene opp for at de må konkurrere på pris for å sikre seg kunder. Nå kommer det nye priser nesten annenhver dag, sier daglig leder av taxidepotet på Gardermoen, Kenneth Simonsen.

Han ønsker utviklingen velkommen, og sier at selskapenes priser snart vil bli enda synligere når det nye bestillingssystemet hvert øyeblikk er klart til å tas i bruk.

Sjekk om flyet ditt er i rute

De har fått opp til sammen fire touch-skjermer der publikum enkelt skal få oversikt over prisene til selskapene som til enhver tid befinner seg på depotet, slik at de kan bestille den billigste.

Det er bare små tekniske justeringer som skal til før alt er klart.

- Inntil det oppfordrer jeg publikum til å gå innom taxiskranken på Gardermoen for å finne ut hvilken av bilene på depotet som tilbyr den beste prisen til bestemmelsesstedet, sier Kenneth Simonsen.

Priskrigen
Før sommeren tok Norges Taxi 670 kroner for å kjøre mellom Oslo sentrum og Gardermoen på dagtid, og 870 kroner om kvelden og natten.

Den 7. juli startet selskapet en sommerkampanje, og satte ned prisene til 645 om dagen og 825 om natten.

Men da kom konkurrenten Christiania Taxi på banen. Selskapet opererer med en prisgaranti som lover alltid å være billigst på flyplastaxi, derfor satte det sine egne priser fem kroner lavere.

Norgestaxi svarte med å sette ned sine priser igjen, og slik har det fortsatt.

Dagens priser på 585 (Christiania Taxi) og 590 (Norges Taxi) er betydelig lavere enn de andre Oslo-selskapenes flyplaspriser, og litt billigere enn det Bærums-baserte selskapet 0-taxi.

Men hvor lenge vil prisene forbli lave?

Norgestaxi har annonsert sin sommerkampanje frem til skolestart 18. august.

- Hvis de går tilbake til den prisen de hadde før sommeren på 670 kroner, vil vi legge oss på 650, pluss 200 i nattillegg, opplyses det i skranken hos Christiania taxi.

Hos Norgestaxi har de ikke bestemt seg for fortsettelsen ennå.

- Det kommer litt an på hva løyvehaverne er villige til. I Oslo sentrum koster turene rundt 24 kroner kilometeren, mens kundene nå bare betaler rundt 12 kroner kilometeren til og fra Gardermoen. Det er svært lite lønnsomt for sjåføren, sier dagligleder i Norgestaxi Oslo, Erlend Eidsvoll.


Dette er prisene VG hentet inn fredag (1. august) ved lunsjtider. Prisene kan ha forandret seg etter det.

SELSKAPDAGKVELDNATTKOMMENTAR
Christiania Taxi               585,-765,-765,-
Norges Taxi590 fra flyplassen, 610 fra Oslo770,-770,-
0-taxi               548,-698,-748,-
Taxi 2               650,-850,-850,-Ved forhåndsbestilling, ellers taxameter *
By -Taxi               650,-850,-850,-Ved forhåndsbestilling, ellers taxameter *
Oslo Taxi               759,-959,-959,-

* Forhåndsbestilling kun mulig fra Oslo til flyplassen. Til Oslo kjører de på taksameter.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart